Kennemer Loopgroep start nieuwe beginnersgroep

Regio – Op zondag 6 september 2020 start de Kennemer Loopgroep een nieuwe beginnersgroep. Iedereen die graag wil beginnen met hardlopen of net hersteld is van een blessure en het hardlopen weer wil oppakken, is van harte welkom.

De Kennemer Loopgroep is een recreatieve hardloopvereniging die bestaat sinds 1986. De loopgroep heeft 180 leden die zijn onderverdeeld in vijf groepen van verschillende niveaus. Deze groepen worden begeleid door gediplomeerde trainers en trainsters. Bij de Kennemer Loopgroep trainen de deelnemers twee keer in de week en de trainingen zijn zeer afwisselend. In het duingebied van Heemskerk krijgt men de mooiste plekken in de omgeving te zien.

Dit najaar biedt de Kennemer Loopgroep een speciaal programma aan voor de beginnende loper. Samen met andere beginnende lopers bouwen ze onder goede begeleiding hun loopvermogen op. Dit gebeurt op een verantwoorde, rustige manier. Twee enthousiaste trainsters brengen de deelnemers naar een niveau waarop ze zonder problemen vijf kilometer kunnen uitlopen. Dat traject duurt ongeveer drie maanden. Na deze periode bekijkt elke deelnemer samen met de trainsters naar welke groep binnen de Kennemer Loopgroep ze het beste kunnen doorstromen.

De Kennemer Loopgroep traint op zondagochtend van 08.30 tot 09.45 uur vanaf parkeerplaats Geversduin in Heemskerk en op woensdagavond van 19.00 tot 20.15 uur vanaf het skicentrum in Heemskerk. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Miriam (ledenadministratie@kennemerloopgroep.nl) of kijk op www.kennemerloopgroep.nl voor meer informatie.