Gedreven Meervogels ’31 maakt gehakt van FC Medemblik

Akersloot – Donderdagavond speelde Meervogels ’31 een zeer belangrijke wedstrijd tegen FC Medemblik. Nadat Pluvius het veld korte tijd had geteisterd, moesten er nog wat prikwerkzaamheden worden verricht, maar om 20.00 uur klonk dan toch het eerste fluitsignaal van de jonge arbiter. Beide ploegen moesten winnen; zelfs een gelijkspel voelt in deze fase als een verlies.

Dat Meervogels daarvan doordrongen was, was van meet af aan duidelijk. Na precies vijf minuten stond er al 2-0 op het scorebord: Jelle van der Eng knikte een corner binnen en Lex Broertjes rondde een goede counter prima af. FC Medemblik maakte meteen een geslagen indruk en moest nog meer het accent op de aanval gooien. Meervogels kwam echter op de juiste momenten in balbezit en kon uitstekend profiteren van dit balverlies en de zwakte van de Medemblikker defensie. Aanvoerder van der Eng drukte in de twintigste minuut nog een keer af en kort daarna wist Jens Verduijn de bal te ontfutselen van de doelman en was de partij definitief gespeeld: 4-0.

Tweede helft werd rommeliger

Ook topscorer Tom Adrichem deed nog een duit in het zakje en de riante 5-0 voorsprong was een feit. Medemblik kwam er niet aan te pas en de enkele keer dat ze aanvallend dreigend werden, was daar de soliede doelman Cas Hoogland op zijn post. Zo zie je, dat je met de juiste energie van iedereen een heel eind kan komen. De tweede helft werd naarmate de tijd vorderde rommeliger: de snelle 6-0 van Jens Verduijn was mooi, maar de kansen daarna werden verkwanseld. Er werden veel wissels toegepast en bij een aantal leek het zuurstoftankje ook leeg.

Niet verwonderlijk, want er was het eerste uur behoorlijk gas gegeven. Debutant Jeffrey van Amersfoort bediende in de 78e minuut Jens nog een keer en hij bepaalde met zijn derde treffer de eindstand op 7-0. Zo deed Meervogels goede zaken op de broze ranglijst. FC Medemblik – volgend jaar zaterdagclub – lijkt veroordeeld tot degradatie, maar wat is zeker in deze 2e klasse A? Nu een aantal dagen om te herstellen: veel blessures in de selectie en hopelijk is deze periode toereikend om de spelersgroep weer op peil te krijgen. Op 12 mei om 11.00 uur Meervogels ’31 2 – FC Hoofddorp 2 en om 14.00 uur Meervogels ’31 1 – Saenden 1.