PrutsHubmiddag: workshop 3D ontwerpen

Castricum – Kinderen kunnen op 1 mei in de bibliotheek de basisbeginselen van 3D-ontwerpen leren. De gaan zelf een eigen ontwerp maken, dat vervolgens 3D wordt geprint. Ze krijgen deze zelfgemaakte ontwerpen mee naar huis.

Tijdens deze leuke workshop, waar gezelligheid en creatief bezig zijn voorop staat, wordt gewerkt met het programma Tinkercad. Ervaring of niet? Kom meedoen! Deze PrutsHubworkshop 3D printen vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard aan de Geesterduinweg 1. De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar. en deelname kost 5 euro. Leden van de bibliotheek betalen de helft. Aanmelden kan op www.bknw.nl/agenda of bij de klantenservice in de bibliotheek.

PrutsHub

Een bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. De PrutsHub is een plek in de bibliotheken in Heerhugowaard en De Mare waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van 0 tot 100+ jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen. In de schoolvakanties brengt Bibliotheek Kennemerwaard de PrutsHub ook naar de andere vestigingen. (Foto: Pixabay)