Cees Burgmeijer en Rolf Greshof toppers bij BVC/WIK

Castricum – In de elfde speelronde van de dinsdagavondcompetitie bij Biljartvereniging Castricum werden goede prestaties geleverd door veel aanwezige leden, maar Cees Burgmeijer en Rolf Greshof presteerden buitengewoon. Cees kwam in de driebandencompetitie in zijn partij tegen Cor Stroet wederom ver boven zijn gemiddelde uit. Na 32 beurten had hij zijn benodigde aantal caramboles al bij elkaar getikt en ging op jacht naar de bonus punten, die hij pakte in de twee laatste beurten.

Deze prestatie ging de boeken in met zeventien wedstrijdpunten en een stijgingspercentage van 77%, terwijl voor Cor de teller bleef staan op één carambole onder zijn gemiddelde. Met deze prestatie klom Cees naar de eerste plaats op de ranglijst, die Gert Lute moest afstaan, niettegenstaande zijn prima prestatie tegen Jörgen Bolten. Beide spelers kwamen goed uit de startblokken maar wisselden productieve fases af met veel ‘poedels’, maar de positieve uitschieters waren meer dan voldoende voor Gert om de partij winnend af te sluiten met dertien wedstrijdpunten en een stijgingspercentage van 29%, terwijl Jörgen ook zijn moyenne behaalde.

Negen spelers boven hun moyenne

In de partij tussen Siem Bakkum en Cor Stroet leverden beide spelers een goede prestatie, maar Siem presteerde net iets beter en kon de wedstrijd afsluiten als winnaar met twaalf wedstrijdpunten en een stijgingspercentage van 21%. In de Libre-competitie kwamen maar liefst negen spelers boven hun moyenne uit, met als uitschieter Rolf Greshof. Hij pakte in een gelijk opgaande partij tegen Hans Kooiman de winst en liet vijftien wedstrijdpunten noteren met een stijgingspercentage van 51%. Hans was ook niet ontevreden met zijn resultaat van dertien wedstrijdpunten. Hans Kooiman was goed op dreef, want ook in zijn tweede partij van de avond tegen Ad Kempers kwam hij tot een prima prestatie. Beide spelers maakten er een spannende partij van, die geen winnaar opleverde.

Na het einde van de partij konden voor beiden dertien wedstrijdpunten worden bijgeschreven. De partij eindigde daardoor in remise. Een tweede remisepartij kon genoteerd worden tussen Rien Emmerik en Ferry van Gennip, met beiden twaalf wedstrijdpunten. In een spannende partij tussen Jaap de Boer en Piet Zonneveld was het Jaap die net iets beter eindigde dan Piet, met een score van twaalf wedstrijdpunten tegen elf van Piet. Nieuwkomer Max Nuijens presteerde weer goed tegen Joop van der Wijst en pakte de winst met twaalf winstpunten. Dit resultaat kwam pas tot stand na de twintigste beurt, want in de laatste vijf beurten scoorde Max liefst 29 caramboles, met als uitschieter een serie van veertien caramboles.

Standen

Stand Libre: 1. Jan Tunteler met 125 punten; 2. Ferry van Gennip met 121 punten en 3. Rien Emmerik met 119 punten.

Stand driebanden: 1. Cees Burgmeijer met 135 punten; 2. Gert Lute met 135 punten (maar één wedstrijd meer gespeeld). 3. Cor Stroet met 103 punten.