Verdonk junior pakt ook in laatste rit de winst

Akersloot – Henk Verdonk junior heeft ook de laatste rit in de reeks van dertien om de OIT Mountainbike Cup op zijn naam geschreven. De eindzege kon hem niet meer ontgaan, mits hij afgelopen donderdag zou deelnemen aan de wekelijkse krachtmeting. Om in aanmerking te komen voor een plek in het eindklassement dient een renner namelijk tenminste tien van de dertien ritten te hebben uitgereden en dit was zijn tiende rit.

De avond liet een eentonig verloop zien, waarbij de kaarten al snel geschud bleken. Alle mountainbikers reden tegen zichzelf en de eerste vier, te weten Henk Verdonk junior, Ron Boendermaker, Vincent Beentjes en Walter van Kuilenburg, reden met een onderling tijdverschil van een minuut, zonder dat daar ook maar iets aan veranderde. In deze volgorde passeerden de heren uiteindelijk ook de finishlijn.

Alleen Wout Bakker vormde de uitzondering op die regel door lange tijd plek vijf in zijn bezit te houden, maar die niet vast te houden. Hij kreeg het moeilijk en de altijd gretige Koen Konst greep zijn kans. Hij prepareerde zich voor een aanval op de instortende Bakker, met succes. Hij wist Bakker zelfs op grote achterstand te zetten. In december kunnen de renners van 18.00 tot 21.00 uur een lange duurtraining in hun schema zetten, in januari start de volgende cyclus van dertien ritten.

Uitslag:

1. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen; 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Koen Konst, Castricum; 6. Wout Bakker, Heiloo; 7. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 8. Piet Veldt, Akersloot.