Groot succes voor Bonhoeffer met toneelstuk Eden

Castricum – De theatergroep van het Bonhoeffercollege speelde afgelopen week vijf avonden in een bomvol zelfgebouwd theater het zelf geschreven en geproduceerde stuk Eden. Welke jongere droomt er niet van om in de schijnwerpers te staan en te mogen baden in weelde en luxe?

Gezien de enorme belangstelling voor influencers en reality-tv lijkt iedereen hier voor open te staan. De glitter en glamour oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit: iedereen wil ontsnappen naar een Paradijs, naar Eden. De Vader waakt over de mensheid die de crisis ternauwernood heeft overleefd. Emilia leeft in het perfecte Eden waar enkele gelukkigen dankzij een loterij naar toe mogen. Alles is goed. Of toch niet? Wat is waarheid, wat is echt? De opening is verrassend: het doek valt en er bekruipt je direct een beklemmend gevoel als je de arbeiders ziet werken in de blikfabriek.

Dit gevoel wordt versterkt als de leider, de Vader van deze maatschappij, begint te spreken. Indrukwekkend is de scène waarin een meisje in de armen van haar zus sterft. Het publiek is muisstil. De opkomst van de influencer is een waar feest om naar te kijken. En als de rebellen Eden binnenvallen zit je op je puntje van je stoel. Er zijn mooie beelden in de vormgeving, technische hoogstandjes, gevechten, een lach en een traan. De band blies het publiek bijna omver, de zang zuiver met een aantal mooie solo’s. Theater Bonhoeffer heeft een professioneel stuk neergezet; Eden was een spektakel. (Foto: aangeleverd)