Schoolvoetbaltoernooi bij FC Castricum groot succes

Castricum – Woensdag 3 april was het dan eindelijk zover. Na maanden voorbereiding door de organisatie (waarvoor een groot compliment!) ging het schoolvoetbaltoernooi voor groep 5-6 van start. Na de officiële opening door wethouder Roel Beems klonk om 13.10 uur het fluitsignaal voor de eerste wedstrijden.

In totaal waren bijna 250 kinderen op sportpark Noord-End, afkomstig van zeven basisscholen in Castricum. Ondanks het wisselvallige weer met een aantal flinke regenbuien was het een middag vol voetbalplezier. Op acht (kwart)velden werd gestreden om de winst door de verschillende jongens-, mix- en meidenteams. Terwijl aan de voorkant van de kantine het schoolvoetbal in volle gang was ging rond 16.00 uur de training van de mini’s en pupillen als gewoon van start. Een erg mooi gezicht hoe de jongste voetballertjes, op dat moment in de stromende regen, in alle rust en concentratie hun training volgden.

Prijsuitreiking

De winst in de mixcategorie ging naar de Juliana van Stolberg groep 6a jongens en bij de meiden was het Cunera groep 6b meisjes die met de beker naar huis ging. Daarnaast was de sportiviteitsprijs voor Montessori groep 5/6 meisjes en Visser ’t Hooft groep 5 jongens. Juliana van Stolberg groep 6b meisjes ging er met de prijs voor het mooiste spandoek vandoor.

Voetbaltalent of niet, tijdens het toernooi hebben de kinderen duidelijk genoten en geleerd van wat het betekent onderdeel te zijn van een team: na een verloren wedstrijd er samen weer staan, elkaar helpen, tussen de wedstrijden door het terrein en de sfeer verkennen en natuurlijk samen de doelpunten en mooie acties vieren.

Tijdens de FCC voetbal-2-daagse staan weer andere facetten van de sport centraal: ontwikkeling van het voetbaltalent, in combinatie met gezelligheid en spel. Deze terugkerende meivakantieactiviteit wordt georganiseerd voor alle kinderen tussen 5 en 12 jaar (1 en 2 mei, inschrijven via de website van FC Castricum).

Zelden liep een schoolvoetbal zo gesmeerd als afgelopen woensdag. De organisatie bij FCC was nog even aan het nagenieten van de prachtige dag, om er vandaag (woensdag 10 april) minstens zo’n groot feest van te maken, als de groepen 7-8 aan de beurt zijn. Uiteraard is iedereen van harte welkom om gezellig te komen kijken en aanmoedigen!

Op de foto:
Gezellige drukte en blije gezichten bij de prijsuitreiking. (Foto: Rogier Kat)