In de Plusklas: Alfa, Bêta… Omega!

Castricum – Zo klonk het in de plusklas, afgelopen vrijdagochtend. De kinderen van de plusklas van kindcentrum Paulusburcht en Kindcentrum Visser ’t Hooft kregen Griekse les van meneer Klaus Fischer. Al voor het veertiende jaar verzorgt meneer Fischer Griekse gastlessen aan de kinderen van deze plusklas.

Ieder schooljaar krijgen de kinderen twee Griekse lessen van de voormalig docent Klassieke Talen aan het Amsterdams Lyceum (1965 t/m 1966) en het Fons Vitae Lyceum (1966 t/m 2003). De lessen zijn door de jaren heen uitgebreid naar drie lessen. De kinderen leren het Griekse alfabet, de Griekse goden en halfgoden en de derde les gaat over Nederlandse woorden, die hun oorsprong vinden in het Grieks.

Meneer Fischer vertelt in geuren en kleuren over zijn ervaringen, onder andere over zijn tijd in een Belgisch pleeggezin (tijdens de wederopbouw in Oostenrijk werd een bepaalde groep kinderen na WO II tijdelijk in het buitenland opgevangen), over zijn ervaringen in Oostenrijk, waar de oorspronkelijk Oostenrijker een groot deel van het jaar woont, en over de Griekse mythen. De kinderen zijn van begin tot het eind geboeid! Meneer Fischer heeft zich al die jaren, in goede en minder goede tijden, ingezet voor deze kinderen en doet dat nog altijd met veel plezier!

Op de foto:
De leerlingen van de plusklas met meneer Fischer. (Foto: Stichting Tabijn)