Castricum sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

Castricum – De gemeente Castricum gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem (M). Hiervoor is recent een samenwerkingsovereenkomst met het meldpunt getekend. De gemeente ontvangt vanaf deze maand relevante signalen over criminaliteit en fraude. Ook Bergen en Heiloo hebben deze stap gezet. Daarmee zijn alle BUCH-gemeenten nu aangesloten.

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en versterkt hiermee de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Voorheen werden meldingen via het meldpunt alleen doorgestuurd naar organisaties zoals de politie. Nu krijgen ook de gemeenten belangrijke meldingen doorgestuurd over onder andere drugshandel, prostitutie, fraude en geweldsmisdrijven. Zo kunnen de gemeenten sneller een verband leggen tussen de anonieme melding en voor de gemeenten beschikbare informatie.

Anonimiteit gegarandeerd

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Burgemeester Toon Mans benadrukt dat de melder altijd anoniem blijft. ,,Inwoners en ondernemers kunnen bij het meldpunt zaken melden, waarbij zij vermoeden dat er criminele of kwade opzet in het spel is. Bij M kunnen ze veilig een melding doen. Niemand komt te weten dat hij of zij de melding heeft gedaan.” Het meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via telefoonnummer 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en in weekenden van 09.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het 24/7 mogelijk om via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl/melden meldingen te doen.