Jaimie van Sikkelerus kent leerzaam weekend in Oulton Park

Akersloot – MPM Routz-rijder Jaimie van Sikkelerus heeft tijdens het Brits Kampioenschap Superbikes op Oulton Park vorige week een leerzame tijd gekend op zijn TAG Honda. De topsporter uit Akersloot ging op het moeilijkste circuit van het kampioenschap voor het hoogst haalbare, maar had een moeilijke opgave. Tijdens de training werd al duidelijk dat het een moeilijk weekend ging worden. Oulton Park is een baan die je goed moet kennen en omdat Jaimie hier nu voor het eerste reed op de 1000cc was het moeilijk. Hij zat continu zo’n 2,5 seconde achter de kopman, maar dit betekent dan wel meteen de vierentwintigste plaats.

Kwalificatierace

In de kwalificatie op zaterdag had Jaimie er voor gekozen om niet binnen te komen om een band te wisselen maar om gelijk op nieuwe banden weg te gaan. Jaimie werd gedurende de sessie wel opgehouden door andere rijders waardoor zijn tijd nog niet honderd procent goed was, maar door een klein foutje was hij uit zijn ritme waardoor het niet meer lukte om zijn tijd te verbeteren. Dit resulteerde in een vierentwintigste tijd. Zaterdagmiddag werd de eerste manche verreden over achttien ronden. Na een redelijke start verloor hij in de eerste ronde twee plaatsen. Jaimie reed in een groepje en dat ging mooi totdat een andere rijder even buiten de baan belandde en onoplettend terug de baan op reed. Jaimie kwam er toen net aan. Gelukkig was er geen valpartij maar wel ging hierbij kostbare tijd verloren voor Jaimie. Uiteindelijk wist Jaimie de manche af te sluiten op de 23ste plaats.

Bocht gemist

De tweede manche werd op maandag verreden over twaalf ronden. Jaimie had een nieuwe mindset en ging ervoor in deze sprintrace. Jaimie had mooie gevechten met andere rijders en eindigde als eenentwintigste. Later op de dag werd de hoofdrace verreden. Het was goed weer en Jaimie was er klaar voor om de strijd aan te gaan. Na de start zat Jaimie in een groepje waarin veel gewisseld werd. Hij werkte zich op naar de negentiende plaats maar toen hij voor een bocht te laat remde, kwam hij buiten de baan op het gras terecht en miste de bocht. Hierdoor was Jaimie even van slag en verloor de aansluiting met de rijders voor hem. Ook het inhalen lukte daarna niet meer. Ondanks dit vocht hij door en finishte als eenentwintigste. (Foto: Motorpers.nl)