Strandseizoen weer geopend

Castricum – Afgelopen zondag was Ben Tap de enige op het strand die in pak gekleed ging en ook zonder ambtsketen werd herkend als burgemeester, zoals hij zelf zei. Met Sjoerd Bodewes, voorzitter van de Castricumse reddingsbrigade en voorzitter Antoinette Albus van de EHBO mocht hij de vlag hijsen ter officiële opening van de gezamenlijke strandpost. Daarvoor deelde Bodewes in zijn openingswoord mee dat het voor hem de laatste keer was dat hij hier stond als voorzitter, omdat hij eind van dit jaar met deze functie stopt. Hij voegde daaraan toe dat zijn vereniging hoopt op een seizoen met zo min mogelijk incidenten.

Vervolgens benadrukte de voorzitter van de EHBO uit te kijken naar weer een mooie samenwerking met de reddingsbrigade. Albus zei ook dat de hulpverlening van de EHBO in een ver verleden van start ging in een oude pipowagen en er jaarlijks achthonderd mensen werden behandeld. Voor Ben Tap was het de eerste opening van het strandseizoen in zijn nog prille carrière als eerste burger van Castricum. Hij liet weten de nodige ervaring te hebben met de reddingsbrigade in Heemskerk, maar dat zo’n ‘gouden’ combinatie met de EHBO uniek is, omdat die niet voorkomt in de gehele kuststrook.

De burgemeester sprak de wens uit dat de post nog lang blijft bestaan en een rustig strandseizoen tegemoet gaat. Nadat hij was rondgeleid in het fraaie en moderne gebouw, werd hij door Bodewes in een voertuig van de reddingsbrigade over het strand naar zijn strandhuisje in Heemskerk gereden. Natuurlijk heeft Tap dat volgend jaar verwisseld voor een huisje aan het Castricumse strand… (Tekst en foto: Hans Boot)