Veerkracht redt Meervogels ’31

Akersloot – Voor de neutrale voetballiefhebber was het zondag niet echt smullen op Cloppenburch: Meervogels ’31 2 moest eigenlijk winnen van concurrent Hoofddorp 2, maar moest zich tevreden stellen met een 0-0-remise. Nog twee finales te gaan voor de reserves.

Meervogels ’31 1 trof Saenden 1 en deze ploeg voelde de noodzaak tot winnen, kijkende naar de stand in 2A. Een zeer aftastend begin met veel nerveus gedrag van beide kanten deed de neutrale toeschouwer de schouders ophalen: waar kijken we naar? Een paar kleine mogelijkheden voor beide teams, maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Saenden de bovenliggende partij was. Doelman Cas Hoogland liet Meervogels echter leven, maar de zoveelste uitvalbeurt van spits Tom Adrichem gaf weinig reden tot hoop voor de Akersloters.

Tweede helft

Na rust was het al snel mineur voor de Koeten: na 52 minuten was de stand 0-2 in het voordeel van de Zaankanters en niets wees op een herrijzenis van de Akersloters. Pas na 68 minuten veerde men op en het was ook meteen raak: spits Lex Broertjes knalde na een individuele actie genadeloos raak en het geloof was terug. De tactische wissels van Saenden en de goed uitpakkende nieuwe strategie van Meervogels deden de partij compleet kantelen en de doorgeschoven verdediger Stijn Beentjes wist in minuut 80 ook de 2-2 binnen te tikken. Beide ploegen bleven strijden voor de winst en het gevoel was daar dat dit wel eens goed zou kunnen uitpakken voor Meervogels.

Dat had ook met goalie Cas te maken, die nog een geweldige parade maakte op deze stand. Daarnaast knalde Lex Broertjes nog uit een moeilijke hoek op de paal, dus de spanning was om te snijden. Hoe mooi de ontlading toen opnieuw Lex Broertjes een individuele actie zag eindigen op de lat en wederom Stijn Beentjes de winnende treffer uit de rebound kon aantekenen: 3-2. Inmiddels zaten we wel in minuut 95 en besloot de voortreffelijke scheidsrechter dat het nog even door moest. Na 100 minuten voetbal was daar dan toch het eindsignaal en de blijdschap bij Meervogels’31 was groot.

Programma

Continuering van het 2e klasserschap lijkt te lukken, maar we zijn er nog niet. Op tweede pinksterdag kan de ploeg de volgende stap zetten bij Schagen United, dat voor hetzelfde doel strijdt. Op die dag (20 mei) speelt Roda’23 2 – Meervogels ’31 2 om 11.35 uur en Schagen United 1 – Meervogels ’31 1 om 14.00 uur. Geef de helden het laatste zetje voor behoud 2e klasserschap, dus komt allen!

Op de foto:
Dolle vreugde in Akersloot na 3-2. (Foto: Jacky Adrichem)