In één maand het EHBO-diploma halen

Castricum – Na de drukke decembermaand start EHBO-vereniging Castricum met een cursus Eerste Hulp (het EHBO-diploma) waarbij u in één maand tijd het diploma kunt halen. Deze cursus bestaat uit een e-learning waarin u op uw gemak achter de computer alle theorie doorneemt en aansluitend vijf praktijklessen volgt om de handelingen uitgebreid te oefenen.

Direct na inschrijving krijgt u toegang tot de e-learning. Het doorlopen van deze theorielessen neemt circa acht à tien studie-uren in beslag. De praktijklessen zijn op zaterdagochtend 14, 21 en 28 januari en 4 en 11 februari, telkens van 09.00 tot 12.00 uur. Het examen is op 18 februari. De lessen worden gegeven in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage. De groepsgrootte is beperkt en het leslokaal biedt voldoende ruimte en is goed geventileerd. Wilt u zeker zijn van een plaatsje, meldt u zich dan nu aan.

Waarom een EHBO-cursus?

Een ongeval, iemand die op straat onwel wordt, een ongelukje in huis of bij het sporten; het gebeurt dagelijks. Weet u dan wat u kunt doen om iemand te helpen? Het verlenen van eerste hulp kan levensreddend zijn. In de cursus EHBO zijn verslikking, reanimatie, het bedienen van de AED en de eerste hulp aan kinderen inbegrepen.

Meer informatie en aanmelden

Alle informatie over de cursus en de kosten zijn op www.ehbocastricum.nl te vinden. Daar staat ook een inschrijfformulier. Voor informatie of aanmelding kunt u ook contact opnemen via telefoonnummer 0251 651060 of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: aangeleverd)