FC Castricum kiest voor duo-voorzitterschap

Castricum – Omdat het FC Castricum niet gelukt is om een geschikte opvolger voor waarnemend voorzitter Peter van Splunter te vinden, heeft het bestuur besloten om deze functie vanaf heden door twee mensen te laten uitoefenen. Suzan Verkaart-Bakker was bereid om Peter te gaan assisteren.

Door Hans Boot

Peter van Splunter is na zijn voorzitterschap bij SCC en de fusie met CSV al jaren bestuurlijk verbonden met de fusieclub FC Castricum, zoals hij vertelt: ,,Ik ben vijf jaar lang voorzitter geweest en vier jaar vicevoorzitter. Sinds 2020 heb ik de rol van waarnemend voorzitter op mij genomen en eigenlijk ben ik op een leeftijd gekomen om af te treden. We hebben de laatste tijd zo’n vijf kandidaten voor mijn opvolging benaderd, maar helaas zonder resultaat. De meeste mensen willen namelijk niet investeren in een dergelijke functie. Daarom hebben wij besloten om er een duo-functie van te maken. Nadat mijn vrouw Karin en ik Suzan Verkaart hadden horen praten tijdens het feestelijk binnenhalen van sponsorloper Jeroen van Veen op het horecaplein, leek het ons fantastisch als Suzan het voorzitterschap met mij zou willen delen.’’

Nieuwe ideeën

Suzan vult aan: ,,Ik werd gevraagd door Peter, voelde me vereerd en was direct enthousiast om deze uitdaging aan te gaan. Het verenigingsleven bij FC Castricum was ook niet onbekend voor mij. In 2002 ben ik daar begonnen als speelster van het eerste damesteam. Mijn echtgenoot Bas Verkaart voetbalde een aantal jaren in het eerste zondagteam en nu maakt onze zoon Sem deel uit van de selectie. Inmiddels heb ik met Peter nieuwe ideeën uitgewisseld over diverse beleidszaken betreffende een trainersopleiding, het organiseren van damestoernooien en het introduceren van sportactiviteiten als cornhole en tafeltennis binnen de vereniging.’’

Aanvullen

Peter licht vervolgens toe dat het niet nieuw is om het voorzitterschap in duo-vorm in te vullen: ,,Een mooi voorbeeld hiervan is de zaterdag-vierdeklasser ZBVH uit Zuid-Beijerland. Zij hebben aangegeven dat het fijn is om een klankbord te hebben op bestuurlijk gebied en dat er met twee voorzitters altijd iemand bereikbaar is om een klap op een beslissing te geven. Ook voor Suzan en mij geldt dat we het echt samen gaan doen en elkaar daar waar nodig aanvullen. De algemene ledenvergadering moet officieel in oktober nog wel instemmen met het voorstel, maar wij verwachten dat iedereen daar unaniem mee akkoord gaat.’’

Op de foto:
Suzan en Peter vormen nu het boegbeeld van FC Castricum. (Foto: Hans Boot)