Jaimie van Sikkelerus op het podium in Oulton Park

Akersloot – Jaimie van Sikkelerus van het MPM Routz Racing Team is tijdens de British Supersportwedstrijd op Oulton Park op het podium geëindigd. De vrije trainingen op vrijdag verliepen goed en de motor stond goed afgesteld. Het team had zijn huiswerk goed gedaan en dit wierp vruchten af.

Op zaterdagochtend ging Jaimie al vroeg op de fiets zitten om zijn geblesseerde knie (van een wedstrijd eerder) zo soepel mogelijk te krijgen. Om 12.00 uur stond de kwalificatie op het programma. Lang schommelde hij tussen de vierde en tiende tijd. In de slotfase viel hij terug naar een veertiende tijd, waardoor Jaimie in de laatste minuut van de vijftien minuten durende sessie nog een keer aanzette. In deze ronde reed hij achter een andere snelle rijder aan en hij beet zich vast in deze rijder. Jaimie perste er een hele snelle tijd uit en sloot de sessie af op een goede derde plaats, waarmee hij vanaf de eerste startrij mocht starten.

Goede start

In de eerste manche pakte Jaimie een goede start. Hij reed in de eerste vijf ronden met zes andere rijders bij elkaar. Jaimie kreeg de derde plaats in handen en bleef op het ongelooflijk moeilijke circuit met allemaal blinde bochten en hoogteverschillen scherpe tijden op de klok zetten. Omdat de rest afzakte bleef Jaimie met twee andere rijders aan kop over. Hij reed zelfs de snelste rondetijd. Er werd tot aan de laatste bocht gevochten en uiteindelijk werd Jaimie op een goede derde plaats afgevlagd. Met dit resultaat mocht hij plaats nemen op het podium en scoorde hij belangrijke punten voor het kampioenschap.

Pole position

In de tweede manche mocht Jaimie voor de eerste keer vanaf pole position vertrekken. Hij pakte een goede start en reed op een tweede plaats. Ditmaal bleef de kopgroep van negen man vechten voor iedere centimeter. In de zevende ronde remde Jaimie te laat voor een bocht en schoot rechtdoor van de baan af. Hierdoor viel hij terug naar de negende plaats. Tevens verloor hij de aansluiting met de groep, maar deze wist hij weer terug te vinden. Hij vocht tot aan de finishvlag en wist als zevende binnen te komen. Jaimie heeft belangrijke punten gepakt en reist over twee weken met vertrouwen af naar Donnington Park. (Foto: aangeleverd)