Actie isolatiebuurt nog tot eind mei

Akersloot – De wijk Akersloot-Oost is een isolatiebuurt. Dat betekent dat huiseigenaren uit deze buurt via de gemeente extra hulp krijgen om hun woning te isoleren. Inmiddels hebben 75 buren zich aangemeld voor de actie. Zo besparen zij op hun energierekening. Veel huiseigenaren krijgen bovendien een flinke bijdrage van de gemeente. Aanmelden kan nog tot 31 mei.

Alle huiseigenaren in Akersloot-Oost kunnen een persoonlijk bespaarplan laten maken. Er komt dan gratis en vrijblijvend een energieadviseur langs. Deze adviseur is van ‘Winst uit je woning’, dit is de onafhankelijke partij die dit uitvoert in opdracht van de gemeente. De gemeente Castricum heeft geld van de Rijksoverheid ontvangen voor deze actie.

Boodschap persoonlijk overbrengen

Wethouder Valentijn Brouwer is samen met de beleidsmedewerker energietransitie de wijk in gegaan. Ze hebben huiseigenaren gewezen op de actie, en gesprekken gevoerd over de energietransitie. Brouwer: ,,Deze isolatieactie biedt een unieke kans voor huiseigenaren in Akersloot-Oost; zij kunnen aanzienlijk besparen op hun energierekeningen. Dat wilden we graag persoonlijk overbrengen. Met deze praktische hulp proberen we drempels weg te nemen, zodat isoleren mogelijk wordt voor meer inwoners.’’

Bespaarplan

Huiseigenaren die meedoen, ontvangen een persoonlijk Bespaarplan voor hun woning. Hierin staan offertes van zorgvuldig geselecteerde aanbieders. Huiseigenaren kunnen zelf bepalen of ze akkoord gaan met een van de offertes. Huiseigenaren kunnen kiezen uit: isolatieglas, bodemisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie of schuindakisolatie van binnenuit.

Extra bijdrage

De meeste huiseigenaren kunnen bovendien gebruikmaken van een bijdrage van de gemeente. In sommige gevallen vergoed de bijdrage een isolatiemaatregel volledig, dan is isoleren dus kosteloos. Wie niet in aanmerking komt voor de bijdrage, kan wel gratis het bespaarplan laten opstellen.

Goed om te weten

Aanmelden kan tot en met 31 mei via www.winstuitjewoning.nl of via de aanmeldlink in de brief van de gemeente. Ook huiseigenaren met een inkomen tot 150% van de bijstandsnorm, die ergens anders binnen gemeente Castricum wonen, mogen meedoen met deze actie. Zij kunnen contact opnemen met ‘Winst uit je woning’ via nummer 023 5836936.