Regen hindert Bakkummer Kermis niet

Castricum – Het tweede weekend van oktober stond als vanouds weer in het teken van de Bakkummer Kermis. Jong en oud wist zich ondanks de regen prima te vermaken met de attracties en de gezelligheid bij Fase Fier.

Ina Cammenga, die al 47 jaar met suikerspinnen en snoepgoed rondtoert, waarvan de laatste 35 jaar ook in Bakkum, spreekt van een redelijk jaar: „Op vrijdag en zaterdag was het rustig, maar de zondag maakte veel goed.” Dat onderschrijven ook andere kermisexploitanten van onder meer de Basketbal en de Shake it, waar toch veel mensen vrijwillig in de natte stoeltjes gingen zitten om zich door elkaar geschud te laten worden. Bij het ballengooien werd zondagavond nog wel gehoopt op kermisgangers die tijdens hun bezoek aan de kroeg een gooi naar de prijzen wilden wagen.

William Borst van Fase Fier spreekt ook van een goed jaar: „De vrijdag en zaterdag waren wel wat rustig, de zondag werd lekker druk. Niet zo druk als vorig jaar, want toen hadden we natuurlijk echt fantastisch weer, maar vergelijkbaar met het jaar daarvoor.”

Bij ‘Kees van de wc’s!’ kon iedereen weer rekenen op keurig verzorgde toiletten. „Ik doe dit nu al negentien jaar en sta hier een jaar of vijf. Ik vind het altijd weer gezellig in Bakkum, er eerst een goede sfeer”, vertelt Kees.

(Tekst en foto’s: Monique de Jager)