Kolping Boys neemt al in het eerste bedrijf de nodige afstand van Vitesse ’22; uitslag 2-0

Castricum – Het eerste van Vitesse ’22 heeft geen punten mee kunnen nemen bij lijstaanvoerder Kolping Boys uit Oudorp. Het team van Arjan de Zeeuw verloor met 2-0 door twee doelpunten van Lars Rouppe van der Voort. Hiermee verspeelde Vitesse ’22 de laatste kans om mee te doen aan de nacompetitie voor promotie naar de vierde divisie. Kolping Boys moest winnen om uitzicht te blijven houden op de kampioenstitel van de eerste klasse A. Door deze overwinning behoudt de ploeg van Rob Klankert drie punten voorsprong op nummer twee, AGB. De Amsterdamse club won afgelopen weekend opvallend hoog van het reeds gedegradeerde SCPB ’22 uit Badhoevedorp en moet de komende laatste speeldag thuis met twee doelpunten verschil winnen van Kolping Boys om aanspraak te maken op het kampioenschap.

Vitesse’22 trad zaterdagmiddag aan met Rick Poel voor Jaap Menick (vakantie) en Rick Tolsma keerde terug voor Martijn Kuijs (vakantie). De ploeg leek de eerste minuten goed te beginnen met onder andere een goede een-twee van Rick Tolsma op links, maar door zijn rechtsbenigheid draaide hij naar binnen en was de kans weg. De Oudorpse ploeg van Klankert bouwde veel beter op en combineerde voorin zodanig dat er steeds een man vrij kwam. Dit dwong Vitesse ’22-goalie Davy de Back in de 8e minuut tot het uiterste en een hard schot van Kolping Boys-zijde werd door De Back op miraculeuze wijze uit het doel geranseld.

Opbouw in de diepte faalde

Vier minuten daarna was het wel raak. Doordat de opbouw van het Castricumse middenveld in samenwerking met de voorhoede vaak misging, kwam de Castricumse achterhoede weer onder druk te staan en door fouten scoorde in 12e minuut Lars Rouppe van der Voort de 1-0. In andere wedstrijden hield de defensie vaak de nul op het scorebord, maar vanmiddag faalde de opbouw van de blauwhemden in de diepte volledig, waardoor zij weer ‘overuren’ moesten maken. Achteraf gezien is er de hele wedstrijd geen enkele reële kans gecreëerd en dat is nauwelijks een vierde plaats op de ranglijst waardig. Kolping Boys creëerde het eerste half uur kans na kans.

Een competitie duurt tot en met de laatste wedstrijd. Je kunt je afvragen: willen ze niet of kunnen ze het niet? De wil was er wel, maar de bedoelingen om goed op te bouwen, balvast te blijven en door combinaties kansen af te dwingen, mislukten volledig. De tegengoals bleven uit en de gasten kwamen goed weg na een kopbal op de Vitessegoal van Mohamed Ettouhlali.

Ongelukkige omzetting

In de 24e minuut verliet middenvelder Sil Jonker geblesseerd het veld voor Marc Blaas. Trainer De Zeeuw liet Michael Stenvers van de rechtsbackpositie naar het middenveld schuiven en Marc Blaas werd gepositioneerd op de rechtsbackpositie. Het was een ongelukkige omzetting: Stenvers kwam onvoldoende uit te voeten op het middenveld en Blaas had het moeilijk tegen de behendige linksbuiten van Kolping.

Pas in de 35e minuut kwam de eerste goede dieptepass van Castricumse zijde op een diepgaande Rik Beentjes en meteen was er gevaar voor de Kolping-goal. De bal viel wat ongelukkig voor de voeten van Rik, maar triester was dat we dit soort positieve acties deze middag veel te weinig bij Vitesse ’22 zagen. Kolping Boys bleef beter aan de bal. Dit resulteerde in de 2-0 in de 46e minuut. Marc Blaas zat mis na een hoge voorzet van Kolping die diagonaal vanaf rechts genomen werd en een bal van Lars Rouppe van der Voort werd achter de ditmaal kansloze goalie Davy de Back geplaatst.

Tweede helft

Na de thee bleek de wedstrijd al gespeeld en werd er niet meer gescoord. Vitesse ’22 blonk uit in het elkaar voorin niet kunnen vinden wanneer de ploeg sporadisch vooral via Beentjes erlangs kwam. Kolping Boys bleef gevaarlijker. Vitesse ’22-doelwacht  De Back excelleerde nog een paar keer in de laatste minuten.

Kolping Boys kan nog steeds kampioen worden, maar concurrent AGB won met ongekend hoge cijfers (0-9) van het gedegradeerde SCPB ’22. Het zal nog een ‘hete’ middag worden komende zaterdag in Amsterdam bij de wedstrijd AGB-Kolping Boys. De volgende speeldag is de laatste competitiewedstrijd en neemt Vitesse ’22 het thuis op tegen ZOB, dat nog in aanmerking komt voor nacompetitie betreffende degradatie. In de heenwedstrijd in Zuidoostbeemster verloor Vitesse ’22 met 2-0. Hopelijk weet de equipe van Arjan de Zeeuw de competitie af te sluiten met een goed resultaat. Ze zijn immers een heel seizoen ongeslagen op De Puikman. Als het lukt om thuis niet te verliezen is dat een mooi record dit seizoen. Tot dan!

Op de foto:
Ondanks enkele prima reddingen van keeper Davy de Back wist Vitesse ’22 het tij niet te keren. (Foto: Vitesse ’22)