Energiecoach helpt bij verlagen energiegebruik

Castricum – Inwoners die hun woning willen verduurzamen, kunnen zich aanmelden voor een energiescan door een enthousiaste energiecoach. Deze vrijwillige energiecoaches geven graag tips om energie te besparen in de woning. Dit is kosteloos voor inwoners, dankzij een bijdrage van de gemeente.

Een vrijwillige energiecoach van CALorie komt langs voor een gesprek bij u thuis. Samen met een digitaal dossier vormt dit de energiescan. Op basis daarvan maakt de energiecoach samen met de inwoner een plan voor energiebesparing in de woning. De gemeente Castricum heeft de energiescans ingekocht bij CALorie, waardoor het voor inwoners gratis is.

Energie besparen in de zomer

Wethouder Valentijn Brouwer (Klimaat): ,,Het is belangrijk dat we in Castricum de komende tijd grote stappen zetten in de energietransitie. Daarom zijn we erg blij met het enthousiasme van de lokale energiecoaches. Zij hebben een gedegen opleiding gevolgd, dus zijn goed op de hoogte van de energietransitie. Daarbij hebben ze praktische tips voor bij mensen thuis. Voor inwoners is het gratis en zeer nuttig.’’ De energiecoach bespreekt energiebesparende maatregelen, zoals kleine kostenbesparende activiteiten, maar kan ook samen de inwoner een stappenplan maken voor grootschalige energiebesparing. De energiecoach kan ook tips geven voor een koelere woning in de zomer.

Energiescan

Tijdens de energiescan bekijkt de opgeleide energiecoach hoe de woning verduurzaamd kan worden. De energiecoach geeft tips over tocht, isolatie, ventilatie. Ook verwarming, koeling, warm water, koken en elektrische apparaten en verlichting komen ter sprake. Eventueel kan er een stappenplan gemaakt worden voor verbouwingen. De tips en het stappenplan komen in een digitaal dossier, dat de inwoner kan blijven gebruiken tijdens de gehele verduurzamingsreis. Ga naar https://klimaatplein.castricum.nl/energiecoach voor meer informatie en om aan te melden. (Foto: Gemeente Castricum)