Zwaarbevochten overwinning FC Castricum

FC Castricum bekert verder na de 2-1-overwinning op Schagen United. Het was een wedstrijd die twee gezichten kende met twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De eerste helft had de thuisploeg de beste kansen, maar het vizier stond niet op scherp. Sinds lange tijd maakte Tom Heling na blessureleed zijn opwachting in de achterhoede en stond er weer als vanouds.

Door FC Castricum

Vlak na het beginsignaal was het Rijnbout die de 1-0 op zijn schoen had maar net naast schoot. Even later Vrijburg die ook verzuimde te scoren. Schagen United probeerde zich te ontworstelen aan de druk van de thuisploeg maar tot kansen leidde dat vooralsnog niet. Bij de thuisploeg hadden Vrijburg en Smit goede zaken kunnen doen. maar ze misten de scherpte om Castricum op voorsprong te zetten. Bij een spaarzame uitbraak van Schagen United was het Wardenaar die een kopbal op de lat zag stranden.

Castricum bleef druk uit oefenen, de kansen bleven komen. Zweet kreeg een dot van een kans maar schoot over en vlak daarna zette Schagen United een aanval op via Sijneseal en speelde Bakker aan, die net over schoot. Op slag van rust opnieuw een Castricumse aanval via Rijnbout die Vrijburg aanspeelde, maar de bal ook nu niet in het net kreeg.

Tweede helft

Schagen United kreeg meer vat op de wedstrijd in de tweede helft, hoewel er ook kansen voor Castricum waren. Zweet joeg de bal in de handen van de keeper en Smit miste een niet te missen kans voor het doel dus toch wel. Haak werd gewisseld voor Klaver, beide ploegen bleven zoeken naar openingen. Een niet te missen kans voor de Schagen United halverwege de tweede helft, waar Bakker zijn medespeler Schouwvlieger aanspeelde en de bal voor het intikken had, echter ook daar faalde de afwerking. Castricum moest toezien hoe de tegenstander steeds meer grip op het spel kreeg en opnieuw was het Schouwvlieger die via een dieptepass werd aangespeeld maar nu niet faalde: 0-1.

Vlak voor het einde van de wedstrijd was het prijsschieten op de veste van Schagen United. In een kluwen van spelers probeerde Castricum de gelijkmaker te forceren en uiteindelijk nam Rijnbout die voor zijn rekening. Waar het publiek zich al verzoende met dit gelijke spel deed Zweet nog even van zich spreken door met een laag afstandsschot de keeper van de tegenstander te verschalken, waarmee de overwinning een feit was. (Foto: Sandy Klaver)