Vincent Beentjes pakt verdiende winst

Akersloot – Vincent Beentjes uit Castricum is tenslotte toch nog de gelukkige winnaar geworden van de laatste rit in de reeks om de OIT Mountainbike Cup. Op het momenteel safari-achtige parcours op sportcomplex De Cloppenburch, waar de stofwolken bij passage de renners, op de altijd goed berijdbare ondergrond, bijna aan het zicht onttrokken, kwam een viertal bij de eerste doorkomst langs. Het waren in volgorde Vincent Beentjes – zoals altijd op kop – gevolgd Wout Bakker, Walter van Kuilenburg en de gedreven kilometervreter Koen Konst. Laatstgenoemde werd het tempo net iets te veel en liet het trio begaan om met allure van een duurmens zijn race later met een vierde plek af te sluiten. Onder aanvoering van de nog steeds op kop rijdende

Vincent Beentjes werd de snelheid vervolgens ook voor Wout Bakker te gortig. Hij moest het resterende duo Beentjes/Van Kuilenburg laten gaan, die het verder onderling moesten gaan uitmaken. Van de altijd leep uit zijn ogende kijkende Walter van Kuilenburg werd dan ook nog iets verrassends verwacht. Dat kon alleen maar een verwachte uitval betekenen op een plek waar hij superieur is. Wat verwacht werd, gebeurde en op de technische stroken wist Van Kuilenburg zich ervoor te wringen en een gaatje te slaan, maar op de rechte stukken wist de oersterke Beentjes weer aan te pikken om vervolgens de kop over te nemen. Op het laatste rechte stuk naar de meet probeerde Walter van Kuilenburg het met zijn laatste adem nog even, om het gat door Vincent Beentjes dichtgegooid te zien worden.

Uitslag

1. Vincent Beentjes, Castricum; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Koen Konst, Castricum; 5. Maurice Groot, Limmen; 6. Emiel Prins, Egmond aan Zee. (Foto: KPB)