Try-out fanfare Emergo en Pieter Aafjes

Akersloot – Op zondag 23 oktober geven fanfareorkest Emergo uit Castricum en Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg samen een try-outconcert. Het concert is in sporthal De Lelie aan de Rembrandtsingel 3 en begint om 14.30 uur. Kaarten à 5 euro zijn te reserveren via info@emergo.org maar ook verkrijgbaar aan de zaal.

Het fanfareorkest van Emergo neemt op 27 november in Veldhoven deel aan het concours in de eerste divisie. Onder leiding van hun bevlogen dirigent Erik van de Kolk zijn de leden inmiddels vergevorderd in de voorbereidingen. Zo ver dat zij het muzikale resultaat graag aan u laten horen in De Lelie. Ook Koninklijke Harmonie Pieter Aafjes uit Culemborg (foto) neemt deel aan een concours, en wel op 26 november in Zutphen. Net als Emergo is Pieter Aafjes één van de oudste verenigingen in hun gemeente. En ook net als Emergo speelt het harmonieorkest daar al meer dan honderd jaar een belangrijke rol in de samenleving.

Het harmonieorkest van Pieter Aafjes stond jarenlang onder de bezielende leiding van dirigent Heinz Friesen. Heinz is een bekende dirigent in de Nederlandse symfonische blaasmuziek. Hij heeft het Groot Orkest van Pieter Aafjes dan ook letterlijk en figuurlijk ‘groot’ gemaakt. In 2017 nam Arjan Gaasbeek het dirigeerstokje over van Heinz en onder leiding van Arjan gaat het orkest deelnemen aan het concours in Zutphen. Zondag laten de leden van Pieter Aafjes u graag alvast het programma horen dat zij tijdens het concours gaan spelen, met onder meer het Capriccio van Christiaan Janssen, een fantasierijk werk gebaseerd op een schilderij van de Italiaanse schilder Giovanni Pannini (1691-1765). (Foto: aangeleverd)