Team zwembad De Witte Brug dolblij

Castricum – Het was wat behelpen met de openingstijden van zwembad De Witte Brug de afgelopen tijd vanwege coronaregels. Wel open, niet open, gedeeltelijk open, gedeeltelijk dicht en alleen voor de kleinere jeugd. Nu is er opnieuw een gedeeltelijke opening, maar er zijn weer wat vrolijke gezichten in het zwembad.

In de afgelopen week zijn de zwemlessen voor kinderen tot en met 12 jaar hervat. Het gaat om de lessen voor de diploma’s A, B en C. De zwemlessen Snorkelen en Zwemvaardigheid kunnen op dit moment nog niet van start gaan. Het team van zwembad De Witte Brug werkt ook aan een mogelijkheid voor verschillende groepen om tijdelijk twee keer per week naar het zwembad te komen. Men start nieuwe groepen met het Rode bandje (1e badje) en verzorgt voor het B-diploma extra lessen.

Protocol zwemles

Ouders en verzorgers hebben voorlopig geen toegang tot het zwembad. Buiten dienen ze anderhalve meter afstand tot elkaar te houden en een mondkapje te dragen. Kinderen mogen vanaf tien minuten voor aanvang van de zwemles naar binnen. Als kinderen in het etmaal voorafgaand aan het bezoek symptomen heeft gehad als neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden), mag het niet deelnemen aan de lessen. Dit geldt ook bij milde klachten. In het zwembad zijn alle reguliere richtlijnen van het RIVM van kracht.

Op de foto:
Herman Rijsdijk, directeur van De Witte Brug, bij zijn vreugdeduik vanwege de heropening. (Foto: Aart Tóth)