Sport- en spelweekend terug in Akersloot

Akersloot – Als je van sport en spellen houdt, kun je maar beter zorgen dat je op 16 en 17 juni in Akersloot bent. Na het geslaagde sport- en spelweekend van vorig jaar, dat vanwege het 90-jarig bestaan van Meervogels plaatsvond, is besloten dat dit jaar een nieuw sport- en spelweekend zal plaatsvinden in Akersloot: Cloppenburch Open.

Veel Akersloters zullen het zich nog wel herinneren; het sport- en spelweekend tijdens het Pinksterweekend, ook wel het Pinkstertoernooi genoemd. Het hele dorp liep uit, teams van jong en oud, vriendengroepen en zelfs hele families zag je de gekste spellen doen om vervolgens tot in de late uurtjes te feesten in de Meerhal. Het deed denken aan die goede oude tijd van vroeger, dat legendarische weekend, het Pinkstertoernooi. ,,En dat smaakt naar meer!’’, zegt Jelmer Schoolderman van de activiteitencommissie van Meervogels. Samen met zeven andere leden van de club gaan ze komende maanden aan de slag met alle voorbereidingen om er weer een groot feest van te maken.

Jelmer: ,,Vorig jaar zijn we verrast door het aantal deelnemers en het enorme aantal positieve  reacties. En dat terwijl we vorig jaar nog redelijk beperkt waren met de eventuele coronamaatregelen. Momenteel zijn we bezig samen met de gemeente en de brandweer om te kijken of we de feestavond net als vroeger in de Meerhal kunnen organiseren. Dit zorgt ervoor dat we meer ruimte creëren, waardoor we ook groter kunnen uitpakken met de feestavond, ook niet onbelangrijk!’’ De inschrijvingen zijn reeds begonnen en de eerste teams hebben zich al direct aangemeld. Deelnemen is mogelijk met teams van minimaal acht personen (18+) en is verder voor iedereen toegankelijk. Er is een maximaal aantal inschrijvingen van teams, dus het  advies luidt om niet te lang te wachten met aanmelden. Het aanmelden van je team kan via activiteitencommissie@meervogels.nl of kijk op www.meervogels.nl voor meer informatie. (Foto: Bos Media Services)