Spirit Lights door Backum Brass

Castricum – Op vrijdag 9 december organiseert brassband Backum Brass van muziekvereniging Emergo een concert, samen met gemengd koor Bellissimo (foto) uit Heemskerk. Het concert vindt plaats in de Sint-Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat 113 en begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Kaarten à 10 euro zijn te verkrijgen bij boekhandel Laan en via www.emergo.org/tickets te bestellen. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Uiteraard zijn er voor aanvang van het concert ook kaarten verkrijgbaar in de kerk.

Inmiddels is het een mooie traditie dat muziekvereniging Emergo in december een kerstconcert organiseert. Dit jaar is het de beurt aan Backum Brass om het concert te verzorgen. In plaats van een programma met alleen traditionele kerstmuziek is er gekozen voor andere muziekwerken, maar die wel goed passen in de kerstsfeer. Onder de titel Spirit Lights speelt de brassband onder leiding van dirigent Harmen Cnossen een gevarieerd programma. Harmen heeft een indrukwekkende staat van dienst als dirigent en componist. Hij is onder andere dirigent geweest bij de bekende Marinierskapel en heeft sinds kort het dirigeerstokje overgenomen bij Backum Brass. Onder zijn leiding behaalde de brassband vorige maand met maar liefst 90 van de 100 punten een zeer verdiende derde plaats op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Op 9 december gaan de leden van Backum Brass weer een mooi programma voor u ten gehore brengen in de Sint-Pancratiuskerk. Dat doet de Brassband samen met gemengd koor Bellissimo uit Heemskerk. Ook dit koor staat onder leiding van dirigent Harmen Cnossen. Het koor bestaat al sinds 1958. De naam Bellissimo doet denken aan Italië, het land van de opera. Bekende stukken uit Italiaanse opera’s zijn dan ook een vast onderdeel van het repertoire. Dat repertoire varieert verder van religieuze liederen tot liederen uit het lichte genre, zoals bijvoorbeeld uit musicals. Op 9 december zingt het koor een selectie uit haar veelomvattende repertoire, waaronder een paar liederen samen met Backum Brass. Kortom, met het programma Spirit Lights hopen Backum Brass en Bellissimo u een mooi begin te bieden van de decembermaand. (Foto: aangeleverd)