Ron Boendermaker weer te sterk

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft andermaal bewezen de sterkste te zijn in de donderdagavondwedstrijd om de OIT-mountainbike Cup. Iedere keer als Henk Verdonk junior niet aan de start staat, laat Boendermaker zien te kunnen winnen en zich daarmee uit te kunnen roepen tot de op één na beste deelnemer op sportpark De Cloppenburch.

Ook deze keer kon Boendermaker profiteren van de absentie van Verdonk junior wegens diens geboortedag en de daarmee gepaard gaande huiselijke verplichtingen. Boendermaker wilde er direct geen twijfel over laten bestaan wie de rangorde achter Verdonk junior ging innemen door er als een haas vandoor te gaan. Het spel speelde zich achter hem af en wel in de personen Koen Konst en Walter van Kuilenburg. Zij zagen geen heil in een gevecht met Boendermaker, die al in geen velden of wegen te zien was. De mannen Konst en Van Kuilenburg waren er duidelijk op uit elkaar het leven flink zuur te maken, zo leek het.

Om en om

Ze hadden ook gezamenlijk voor de resterende podiumplekken naar de meet kunnen rijden en middels een eindsprint de volgorde bepalen. Maar nee hoor, ze leken niet eerder tevreden te zijn dan dat één van de twee het loodje moest leggen; het was buigen of barsten. De eerste actie werd ingezet door Walter van Kuilenburg om Koen Konst het vuur aan de schenen te leggen, maar deze taaie deelnemer met vele kilometers in de benen gaf zo te zien geen krimp. Nauwelijks was deze poging verijdeld of Koen Konst zette zich schrap om Van Kuilenburg te nekken. En zo ging het een paar keer om en om, waarbij Koen Konst op zijn laatste adem een alles of niets poging eruit perste, waarbij het gaatje was geslagen en Walter van Kuilenburg het nakijken had. Alle overige deelnemers kwamen afgescheiden van elkaar over de finish.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Koen Konst, Castricum; 3. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 4. Vincent Tiebie, Akersloot; 5. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 6. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 7. Barry Schrama, Akersloot; 8. Maurice Kauffman, Beverwijk; 9. Piet Veldt, Akersloot.