Ron Boendermaker met geluk op herhaling

Akersloot – Mountainbiker Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft, net als een week eerder, donderdag de snelste tijd op de klokken weten te krijgen in de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburch. Van een zekerheidje kon geen sprake zijn, aangezien deze keer ook Henk Verdonk junior aan de start verscheen.

Normaal zou het zijn als Boendermaker met een uiterste inspanning zich een tweede plek achter Verdonk junior zou kunnen eigen maken. De vorderingen die Ron Boendermaker de afgelopen weken qua techniek en snelheid heeft laten zien, geven hoop voor de toekomst. Ze vormen tegelijk ook een bedreiging voor zijn tegenstanders en dan met name voor veelvraat Verdonk junior. In de hoop dit keer Henk Verdonk junior al naar de kroon te gaan steken stond Boendermaker als tweede vertrekkende op dertig seconden na zijn belager Verdonk junior aan de meet.  De eerste doorkomsten van zowel Verdonk junior als Boendermaker ontliepen elkaar niet en gingen verder gelijk op. Na het plotseling uitvallen van de elektronische Mylaps tijdwaarneming, vergelijkbaar met het uit de lucht vallen van Facebook afgelopen week, waren de tussentijden niet meer waarneembaar.

Gelukkig kon de jury terugvallen op zijn back up, zodat er wel een uitslag op papier kon komen. Wie er voor de plekken een en twee in aanmerking kwamen was al duidelijk, alleen de volgorde nog niet. Voor plaats drie kwam alleen Walter van Kuilenburg in aanmerking door zich met piepende remmen te hebben ontdaan van al zijn bedreigers. In de laatste fase leek Henk Verdonk junior toch af te gaan rekenen met Ron Boendermaker, ware het niet dat het pechduiveltje in de laatste omloop op zijn pad kwam en hem een leeglopende band bezorgde. Het belette hem overigens niet zijn rit te voltooien. Even zo goed hoefde alleskunner Verdonk junior, zondag ook actief in de op deze locatie te houden bike/run, slechts zeven seconden in te leveren.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee (50.08 min); 2. Henk Verdonk junior, Egmond-Binnen (50.15 min); 3. Walter van Kuilenburg, Heiloo (55.08 min); 4. Marcel Hink, Heiloo (56.40 min); 5. Ronald Mossinkoff, Akersloot (57.55 min); 6. Barry Schrama, Akersloot (59.12 min).