Ron Boendermaker geeft vol gas

Akersloot – Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee heeft overtuigend de hoofdprijs binnengehaald tijdens de wekelijkse donderdagavondcompetitie om de OIT Mountainbike Cup. Na een aantal weken van absentie op sportpark De Cloppenburch door wedstrijden op het strand, was Boendermaker de te kloppen man, gezien zijn uitslagen van de afgelopen weken elders. Hoewel hij bij zijn inschrijving – hij was één van de eersten – aangaf het rustig aan te doen vanwege zijn afgelopen zware programma, bleek de realiteit anders.

Toen Boendermaker bij de start zag wie zich ook nog hadden aangemeld en de meet links en rechts van hem bevolkten, leek er wel een knop bij hem in zijn bovenkamer te worden omgezet. Zijn koppie veranderde van ontspannen naar strak en toen eenmaal het vertrek daar was, viel Ron Boendermaker, als door een wesp gestoken, het parcours aan. Menig toeschouwer aanschouwde dit met angst en beven en vroeg zich af of het wel allemaal goed zou aflopen. Verbouwereerd konden zijn makkers zich concentreren op hun onderlinge strijd, die er dan ook verantwoordelijker uitzag, in de gedachte van hun daags erna weer terugkerende werkzaamheden voor brood op de plank.

Spielerei

Walter van Kuilenburg en Vincent Beentjes leken aan elkaar gewaagd, maar aan de wijze van rijden van het duo leek het kwartje in het voordeel van Van Kuilenburg te gaan vallen. De eerst drie omlopen gingen gelijk op, maar plots liet Walter van Kuilenburg een groot gat vallen, hetgeen aan spielerei deed denken, om daarna weer in rap tempo terug te keren in het wiel van Beentjes. Even daarna werd duidelijk dat Vincent Beentjes het definitief moest ontgelden tegen de oudste van de Van Kuilenburgen. De jongste (Dave) stond al gauw aan de kant met een gebroken carbonzadelpen. Nieuwkomer Herman Zomerdijk mocht het gevecht aangaan met de ervaren kilometervreter Koen Konst, maar moest nu nog zijn meerdere in hem erkennen. Barry Schrama kon zich nog handhaven voor een mooie plek in de rangschikking van het OIT-klassement.

Uitslag:

1. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Koen Konst, Castricum; 5. Herman Zomerdijk, Limmen; 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 7. Barry Schrama, Akersloot.