Restauratie Ademaorgel begonnen

Maandag 16 februari is Adema’s Kerkorgelbouw BV uit Hillegom met grote enthousiasme begonnen aan de restauratie van het Ademaorgel in de R.K. Onze Lieve Vrouw Geboortekerk in Uitgeest.

Dankzij subsidie van de Provincie Noord-Holland en andere gulle gevers kon de restauratie tot stand komen. Maandag is begonnen met de demontage van de 1200 orgelpijpen, de windlades en speeltafel. Na de demontage werden alle onderdelen netjes verpakt en met een lift naar beneden gebracht. Alle onderdelen van het Ademaorgel worden overgebracht naar het atelier van Adema’s Kerkorgelbouw waar ze het komende half jaar gerestaureerd worden.

Orgelpijpen en de andere onderdelen van het orgel worden van binnen en buiten schoongemaakt en beschadigingen gerepareerd. De verwachting is dat eind augustus 2015 het orgel weer speelklaar is.

Het volledige bedrag voor de restauratie is nog niet binnen dus er wordt nog gehoopt op wat sponsoring. Dit kan door een bedrag over te maken op NLRABO0152100539 o.v.v orgel. (foto’s: Ruben Noom)