Orgelconcert in St.-Pancratiuskerk

Castricum – Op zondagmiddag 14 mei geeft Petra Veenswijk een orgelconcert in de St.-Pancratiuskerk. Als internationaal concertorganist geeft zij jaarlijks een groot aantal concerten in binnen- en buitenland. Haar repertoire omvat het gehele orgeloeuvre van oude tot en met de hedendaagse orgelliteratuur, met een speciale voorkeur voor het Frans symfonisch repertoire. Veenswijk was één van de laatste leerlingen van Jean Langlais, een wereldberoemd Frans componist en organist.

Ze is een regelmatig gevraagd jurylid van orgelconcoursen en verzorgt lezingen en workshops, vooral over Frans romantische orgelmuziek en de muziek van Jean Langlais. Haar spel werd vele malen vastgelegd op cd. De werken die ze op 14 mei zal spelen zijn zeer divers en omvatten werken van verschillende Franse en Belgische componisten uit de 19e en 20e eeuw.

Het concert begint om 15.00 uur en de toegang is gratis. Er is een pauze met koffie en thee. Na afloop wordt een deurcollecte gehouden. De kerk is rolstoeltoegankelijk. Meer informatie over het concert is op www.degoedeherdercastricum.nl te vinden. (Foto: aangeleverd)