Ook tiende kermisrun weer een succes

Limmen – De kermis in Limmen en Akersloot gaat altijd gepaard met een ‘kermisrun’, oftewel een hardloopwedstrijd door het dorp met hindernissen. Ook de tiende editie in Limmen was er een die de inwoners veel plezier bezorgde.

Door Hans Boot

Het blijft een komisch gezicht als je de deelnemers aan de kermisrun door het water ziet ploeteren. Vooral als de plaatselijke brandweer de zwemmers met een sterke straal probeert te verrassen. Dat hoort er volgens vrijwilligster Esther Hof allemaal bij: ,,Het idee achter de run is dat iedereen vanaf twaalf jaar sportief met elkaar bezig is. Er doen ongeveer 350 mensen mee die drie rondjes van ruim drie kilometer lopen. Onderweg komen ze allerlei obstakels tegen, zoals een glijbaan, boomstammen, steigerelementen of een schuimbak. Voor de deelnemers is er ’s avonds muziek en eten in de Heeren van Limmen.’’

Na de warming-up gaan de lopers de kerk in en nadat ze gezegend zijn voor een behouden tocht stormen ze klokslag 16.00 uur de kerk weer uit. Spoedig springen ze bij de haven aan het Stetlaantje over pontons en klimmen over plastic pijpen om de overkant te bereiken.

Rond 17.00 uur komen de eerste deelnemers binnen. Als iedereen de eindstreep heeft gehaald worden de tien snelste lopers beloond met een fraai shirt. (Foto’s: Hans Boot)