Omleiding Verlegde Overtoom – Breedeweg per direct geschrapt

De gemeente verwijdert per direct de betonblokken tussen de Verlegde Overtoom en de Breedeweg. Dat staat in een brief aan de raad en omwonenden. Volgens de gemeente is op die plek een ‘ongewenste situatie’ ontstaan. Verkeer kan weer ongehinderd door de Verzetsheldenbuurt rijden.

Door Mardou van Kuilenburg

‘Bebording, paaltjes en wegafzettingen zijn conform het collegebesluit geplaatst. Zoals gebruikelijk bij nieuwe verkeersmaatregelen, moet het verkeer gedurende de eerste dagen van de pilot wennen aan de nieuwe verkeerssituatie’, schrijft de gemeente. ‘Op diverse plekken heeft de knip een positief effect.’

‘Geen hinder voor hulpdiensten’

In de brief staat ook dat nood- en hulpdiensten ‘op geen enkel punt in hun werk belemmerd of gehinderd worden door de nieuwe maatregelen’. Dat werd gesuggereerd door verschillende politieke partijen, maar volgens de gemeente is daar geen sprake van.

Spoeddebat

Donderdagavond is een spoeddebat ingelast over de autoluwe Dorpsstraat. Sinds de start van de pilot, vrijdag 17 september, hebben met name de Meester Dekkerstraat en de Meester Ludwigstraat een hoop extra verkeer te verwerken. De proef duurt nog zes weken, maar verschillende politieke partijen vinden dat er een alternatief gevonden moet worden om de overlast te beperken. Als dat geen optie is moet de proef per direct gestaakt worden, vinden zij.

Foto: Hans Boot