Meervogels ’31 neemt gemakkelijke horde

Akersloot – Meervogels’31 2 verspeelde zijn ongeslagen status in de morgen door een thuisnederlaag met 0-2 tegen VVW 2 en ik heb me laten vertellen dat het verdiend was. Weer twee pootjes op de grond en volgende week vlammen!

Door Nico Adrichem (Meervogels ’31)

Dat de pootjes van het eerste op de grond stonden na vorige week, mag duidelijk zijn. Bescheidenheid moet ons voorlopig sieren en daarom werd geconcentreerd gestart tegen Hugo Boys in Heerhugowaard-Noord. Na een korte periode van wat aftasten, kwamen na een klein kwartier echter de eerste kansen voorbij en het duurde naar mijn zin te lang voordat het net bolde: Lex Broertjes rondde een goede actie af met een kromme bal in de verre hoek. Daarna legio mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar het laatste zetje ontbrak en Hugo Boys kon opgelucht ademhalen in de rust, want er leek nog wat mogelijk.

Gezegd moet worden dat het spel van Hugo Boys wat primitief aandeed: elke bal van achteruit werd lang getrapt op statische spelers, die gemakkelijk te verdedigen waren en dat deden onze mannen ook. In de gehele wedstrijd slechts één halve kans gezien voor de Noorders, waar Meervogels toch zeer regelmatig in kansrijke positie kwam. Alleen Tijmen Smit raakte de knikker nog twee keer doeltreffend met zijn ‘fijne’ voetjes, dus technisch in orde. Hij tekende aldus voor een 0-3-eindstand en daarmee revancheerde de ploeg zich enigszins voor het debacle van vorige week in Koedijk.

Vooruitblik

Komend weekend zal het niet zo gemakkelijk gaan: gedeelde koploper Limmen komt bij ons op bezoek en deze derby staat altijd op zich. Jammer dat we het beoogde team nog niet zien starten, maar we gaan het doen met de spelers die voorradig zijn en zij zullen alles geven. Ook Limmen draait nog niet op volle toeren (ondanks de 9 uit 3), dus kijken wie de eerste tik uit kan delen…

Ook Meervogels’31 2 speelt de derby tegen de oranjewitten op Cloppenburch en we verwachten dan ook een massale opkomst van supporters. Zie jullie langs de lijn en in de kantine!

Programma zondag 16 oktober:

11.00 uur Meervogels’31 2 – Limmen 2
14.00 uur Meervogels’31 1 – Limmen 1

Op de foto:
Tijmen Smit in actie. (Foto: Jacky Adrichem)