Meervogels ’31 doet wat het moet doen

Akersloot – We kunnen niet spreken van een ideale week bij Meervogels ’31: de absenties beginnen de selectie toch wel parten te spelen en onze reserves zijn daar het eerste slachtoffer van. Meervogels ’31 2 liet deze week maar liefst vijf punten liggen en zien zichzelf nu op een tweede plaats (in verliespunten) terug, terwijl een Feyenoord-scenario op de loer lag…

Door Nico Adrichem, Meervogels ‘31

Dan maar hopen dat ons vlaggenschip geen averij zou oplopen in de inhaalwedstrijd tegen het als lastig bestempelde Alcmaria Vitrix. Vooral in het eerste kwartier een zeer open spel, met twee ploegen die graag de eerste goal zouden willen maken. Meervogels was zeker de betere ploeg en had een paar ballen voor het inschieten, maar moest ook beducht zijn voor de razendsnelle rechterkant van Alcmaria, die toch regelmatig voor gevaar zorgde. Doelman Cas Hoogland kon echter, ook na negentig minuten, zijn keeperskloffie schoon bij de wasvrouw inleveren. Meervogels deed dat beter: halverwege de eerste helft zorgde Tijmen Smit ervoor dat het voorwerk van Thom van Diepen omgezet werd in de 1-0 en na een half uur was Tom Adrichem trefzeker na een flitsende aanval over rechts: 2-0. Nogmaals, Alcmaria Vitrix voetbalde in die fase nog wel aardig mee, maar hun stootkracht was duidelijk onvoldoende deze middag.

Tweede helft

Dat bleek ook na rust: Meervogels had binnen een mum van tijd de 3-0 en 4-0 op het scorebord middels Tom Adrichem en Jelle van der Eng (penalty) en daarmee was de partij gespeeld. Bij Meervogels begon de grote wisseltruc (ditmaal terecht) en Alcmaria had het hoofd in de schoot geworpen. De kantine had toen een beetje geholpen kunnen worden als de goed leidende scheids Oughris had afgefloten, maar het deze keer wat karige publiek moest de hele negentig minuten-rit uitzitten. Ondanks enkele dotten van kansen bolde het net niet meer en dat mochten onze voorwaartsen zich wel aanrekenen. Alcmaria kon ook geen vuist maken tegen de solide Meervogels-defensie en de 4-0 van het eerste uur werd zo ook eindstand. Zo behaalde Meervogels drie nuttige punten en is Koedijk bijgehaald in de stand en staat Limmen toch nog op vijf punten.

Programma

Volgende week beschouwen we als wintersportweek en dan hervatten zowel 1 als 2 de competitie. Programma 5-3:

  • 11.00 uur VVW 2 – Meervogels ’31 2
  • 14.00 uur Meervogels ’31 1 – Hugo Boys 1

Oproep aan alle geelzwarte vrienden om de jongens te steunen op hun weg naar succes! Komt allen! (Foto: Lynn Adrichem)