Kunstwerken op televisie te zien

Castricum – In de maand juli is Omroep Castricum begonnen met het uitzenden van video’s over de beelden in Castricum. In augustus gaat de omroep ermee verder. De video’s zijn onderdeel van een project van Oud-Castricum.

Deze maand waren al het Christusbeeld op de begraafplaats van de Heilige Pancratiuskerk (3 augustus), het plastiek zonder titel aan de Kleibroek (7 augustus) en het beeld Reizigers bij de Dorpskerk (10 augustus) te zien. Zaterdag 14 augustus volgt het beeld Vissersvrouw op de kruising Dorpsstraat en Burgemeester Mooijstraat. Verder staan het beeld Pakket bij winkelcentrum Geesterduin (17 augustus) en Rijzende Vorm, tegenover de Pancratiuskerk aan de Dorpsstraat (21 augustus) op het programma. Bij de beelden wordt een toelichting gegeven op het werk van de kunstenaar en op de kunstenaar zelf.

De beelden zijn onderdeel van een beeldenroute. Deze route is terug te vinden in de app Izy-Travel die gratis te downloaden is in de App store en in Google Play. Flyers van de route zijn gratis op te halen bij o.a. boekhandel Laan en de bibliotheek in Castricum. Deze video’s zijn gemaakt door Henk Waal en zijn voorzien van foto’s van Karin Cijsouw. Op C-TV zijn de video’s elke dag te zien tot er een nieuwe video geplaatst wordt. Dat gebeurt elke dinsdag en zaterdag. De video’s zijn te zien om 08.00 uur, 11.00 uur, 14.00 uur, 17.00 uur, 20.00 uur en 00.00 uur. De video’s zijn ook terug te vinden op de website van Omroep Castricum en op het YouTube-portal van de omroep.

Op de foto:
Een beeld uit het filmpje over het kunstwerk bij zwembad De Witte Brug. Het betreft een keramiekplastiek van kunstenaar Jan Snoeck (1927-2018).