Komend weekend Grand Prix van Limmen

Limmen – Na het daverende succes van de eerste Grand Prix van Limmen staat in het komende weekend dit Limmer racespektakel opnieuw op de kalender. Op zaterdag 24 én zondag 25 juni racen de deelnemers weer met karts op het 180 graden vernieuwde stratencircuit van Limmen.

In totaal komen bijna driehonderd coureurs in de baan om te strijden voor de hoofdprijzen. Naast de individuele coureurs zullen ook 36 bedrijventeams van elk drie coureurs aan de start verschijnen. Zaterdag 24 juni staat traditiegetrouw in het teken van de kwalificaties. Tussen 12.00 uur en 18.00 uur worden 32 heats verreden met elk tien coureurs. Voor de individuele rijders geldt dat de vijf snelste coureurs in hun heat doorgaan naar de finales op zondag. De bedrijven komen allemaal op zaterdag en zondag in actie. Zondag 25 juni is de dag van de waarheid. De snelste Individuele coureurs strijden in tien finaleheats voor de enige echte De Woonzaken Grand Prix Limmen 2023-bokaal. De bedrijventeams rijden allemaal een tweede heat. Nieuw dit jaar is dat de beste 18 bedrijven één coureur kunnen laten rijden in een professionele F1 simulator. Deze tijd telt ook mee voor de bedrijvencompetitie.

Het kartcircuit bevindt zich in het hart van Limmen. Vanuit de pitstraat bij ’t haventje gaat het parcours via de Achterweg, De Vereeniging, Dusseldorperweg en vervolgens het Stetlaantje. Het gehele evenement zal twee dagen lang worden voorzien van enthousiast commentaar door een team van ervaren speakers, zodat ook het publiek extra van alle actie kan genieten. Nieuwsgierig? Kom vooral een kijkje nemen tijdens dit evenement. Het centrale middelpunt van alle actie is EetBarLekker aan de Dusseldorperweg 56. Kom vooral op de fiets. Toch met de auto? Parkeer dan bij de parkeerplaats van VV Limmen aan de Achterweg. (Foto: aangeleverd)