Kees Baars kampioen libre bij BVC / WIK

Castricum – Het slot van de competitie bij biljartvereniging WIK verliep spannend. De eindstand werd pas op de laatste speeldag duidelijk. Kees Baars is kampioen libre geworden. Hoewel hij in zijn laatste partij niet aan zijn normale niveau kon komen, was de winst wel voor hem. Zijn behaalde puntenaantal was ruim voldoende om Piet Zonneveld te passeren op de ranglijst en Peter Ent voor te blijven.

Kees kon terugzien op een voor hem goed verlopen competitie, waarin hij finishte met een moyenne van 4.27 en een hoogste serie van 35 caramboles. Op de laatste speeldag kwamen maar weinig leden tot hun normale vorm, behalve Rolf Greshof en Jaap de Boer. Rolf had weinig tegenstand in zijn partij tegen Jan Tunteler. Na een matige start rechtte Rolf zijn rug en scoorde er rustig op los. Hij kon na zijn laatste beurt een stijgingspercentage laten noteren van 23%.

Ook Jaap de Boer moest aantreden tegen Jan Tunteler, die ook nu weer het onderspit moest delven tegen een goed spelende Jaap. Na de 25e beurt kon Jaap zijn keu opbergen met de winst op zak. Hij was tevreden met een stijgingspercentage van 12% als resultaat van zijn inspanning. Voor Cor Stroet stonden er twee partijen gepland, die een wisselende uitslag lieten zien. Hij pakte wel in beide partijen de winst, maar alleen in zijn partij tegen Aad de Vries kwam hij tot een goed resultaat met een stijgingspercentage 9%. De laatste partij van de avond werd gespeeld door Jürgen Bolten tegen Gert Lute en leverde winst voor Jürgen op met een stijgingspercentage van 4%.

Eindstand:

1. Kees Baars met 2184 punten, 2. Piet Zonneveld met 2114 punten en 3. Peter Ent met 2057 punten.