Karen Faber op weg naar Glasgow: ‘barre tocht’

De Castricumse oud-docent Karen Faber fietst met dertig anderen van Amsterdam naar Glasgow om de klimaattop bij te wonen. Ze deelt updates over haar tocht en verblijf in Glasgow. De vorige keer werden de fietsers zeeziek van de overtocht.

Na een kleine 400 kilometer fietsen arriveerden de fietsers in Glasgow. Een vermoeide en enthousiaste Karen vertelt:,, Er zijn een paar mensen afgevallen. De tocht werd te zwaar voor hen of hun fiets begaf het. Maar de sfeer is super! Het is ontroerend hoe de mensen in de dorpen onderweg ons begroeten en reageren als we vertellen waar we vandaan komen en waar we heen gaan. Ze zijn verbaasd dat we niet op elektrische fietsen al die heuvels bedwingen. Onze tenen zijn ijskoud maar onze harten verwarmd door deze hartelijke reacties.”

,,Na opnieuw een zeer koude maar droge dag fietsen door het prachtige Schotse land, kwamen we donderdagavond 4 november tegen 18.00 uur aan in het centrum van Glasgow. Daar werden we ontvangen door een groep van Pedal on Parliament, de Schotse fietsersbond. De NOS maakte een opname van onze aankomst voor het late journaal en wij maakten praatjes met voorbijgangers en agenten. Zaterdag was hier een grote demonstratie, net als in Amsterdam en honderden andere steden. Zondag zijn de meesten van ons teruggekeerd naar Nederland. Wat we hierna gaan doen? Dat hangt af van de resultaten van de COP26.”

In de volgende editie van de Castricummer vertelt Karen over haar verblijf in Glasgow.