Inzameling voor de Voedselbank

Castricum – In de lokale pers wordt de inwoner van Castricum goed geïnformeerd over alle acties die dezer dagen gaande zijn voor de Voedselbankinzamelingen in ons dorp en omgeving. De inzameling door de vrijwilligers van diaconie De Goede Herder startte in mei 2020. Men kan goed terugkijken op een succesvolle periode dankzij de gulle gevers die elke eerste vrijdag van de maand tussen 10.00 en 12.00 uur hun giften komen brengen. Het resultaat tot december 2022 is driehonderd volle kratten, ruim zesduizend euro contant geld en vele vormen van spaarpunten en DE-bonnen. Alles is voor honderd procent bestemd voor de Voedselbank.

Hulp in nood

De acties die gevoerd worden zijn hard nodig om wekelijks de Voedselbank haar werk te kunnen laten doen op de vijf uitdeelpunten, waaronder in Castricum vanuit het parochiecentrum naast de Sint-Pancratiuskerk. Tijdens de Nieuwjaarsspeech van onze burgemeester kwam aan de orde dat in onze gemeente 1.110 inwoners zijn die een extra uitkering hebben ontvangen van de gemeente als hulp in nood. Dit getal afgezet tegen het aantal klanten dat wekelijks langskomt bij het afhaalpunt, waar dertig pakketten worden afgeven, betekent dat er nog vele inwoners recht hebben op hulp van de Voedselbank.

Veel mensen hebben deze hulp nog niet gevraagd en gekregen, helaas! De vrijwilligers roepen deze mensen op om actie te ondernemen. Stichting Welzijn aan de Dorpsstraat helpt u graag verder. Ook eenieder die iemand kent die hulp nodig heeft verzoekt men om tot actie te komen. Aan de gulle gevers het verzoek om weer te komen op vrijdag 3 februari tussen 10.00 en 12.00 uur om houdbare voeding te brengen of geld te doneren in de donatiebox.