Internetfraude, joyriding en meer

Een inwoner van Limmen is afgelopen week slachtoffer geweest van internetfraude waarbij 19.000 euro van zijn rekening is gehaald. De bewoner kreeg een mail die identiek leek op mails van de Rabobank. Hierin werd aangegeven dat hij een extra beveiligde pas kon aanvragen. Daarvoor moest hij bepaalde handelingen doen op zijn computer. Vervolgens verdween het geld van zijn rekening.

Op maandag 16 februari omstreeks 13.00 uur hield de NS een 22-jarige man uit Egmond aan Zee staande. Hij had geen geldig vervoersbewijs en kon geen ID tonen. De politie heeft de NS hierin bijgestaan en na twee bekeuringen kon de man weer gaan.

Deze week zijn er bij de politie meerdere meldingen binnengekomen dat jongeren overlast veroorzaken in en rondom winkelcentrum Geesterduin. De overlast bestaat uit geluidsoverlast, vernielingen, voetballen in het winkelcentrum, met winkelwagens racen, rommel achterlaten et cetera. De politie gaat meer toezicht houden en de jongeren die deze overlast veroorzaken kunnen in de toekomst een bekeuring tegemoet zien.

Op dinsdag 17 februari omstreeks 8.30 uur kwam er een melding binnen bij de politie van een verdacht voertuig die zich ophield op het terrein van Dijk en Duin. De bestuurder bleek een feestje in Castricum te hebben gehad en omdat hij gedronken had bleef hij achterin zijn bus slapen.

Op dinsdag 17 februari omstreeks 12.45 uur zag de politie een auto staan op de Beverwijkerstraatweg. De jongeren rond het voertuig, zagen er erg jong uit en de politie besloot een controle te doen. Er werd een 16-jarige jongen uit Heiloo herkend die regelmatig de auto van zijn vader pakt. Op dit moment stond het voertuig stil en kon de politie weinig ondernemen. De vader werd in kennis gesteld en hij gaf aan dat hij de sleutels goed verstopt, maar dat zijn zoon ze elke keer weer vindt. De politie heeft hem stevig toegesproken en hoopt dat de vader inmiddels een kluis heeft aangeschaft.

Op woensdag 18 februari omstreeks 11.00 uur is een inwoonster van Castricum in supermarkt Deen aan de Torenstraat gerold van haar portemonnee. Later werd haar portemonnee gevonden in Haarlem. De zaak is in onderzoek.

Op zaterdag 21 februari omstreeks 15.30 uur hebben twee jongens bij Etos in Geesterduin goederen in hun zak gestoken ze en wilden vervolgens de winkel verlaten. Het personeel hield hen zodanig goed in de gaten, dat ze de goederen voor het verlaten van de winkel hebben teruggelegd. Begin deze week zullen de beelden worden bekeken. Mogelijk dat de politie aan de hand van de beelden kunnen zien om welke jongeren het gaat.