Huis van Hilde zoekt vrijwilligers

Castricum – Dankzij zo’n tachtig enthousiaste vrijwilligers kan archeologiemuseum Huis van Hilde zes dagen in de week bezoekers een leerzame en leuke dag bezorgen. Nu het publiek Huis van Hilde steeds meer weten te vinden, is het museum op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor diverse posities. Op 21 augustus wordt er een informatiemiddag gehouden voor geïnteresseerden.

Vrijwilliger Hans Castricum: ,,Ik heb me aangemeld bij Huis van Hilde omdat ik graag onder de mensen wilde blijven en interesse heb voor archeologie.’’ Kennis van archeologie is echter niet noodzakelijk. Ineke Bouwman, vrijwillige coördinator van de balie bij Huis van Hilde: ,,Ook wanneer je geen verstand hebt van archeologie kun je bij ons werken. De interesse wordt vanzelf aangewakkerd door alle verhalen die je hoort en door alles wat er te zien is in ons museum.’’ Ineke is al sinds de opening vrijwilliger bij Huis van Hilde. ,,Ik wilde graag zinvol bezig zijn met leuke collega’s en een bijdrage leveren aan de maatschappij.’’

Diverse posities

Huis van Hilde kan versterking gebruiken op diverse posities, bijvoorbeeld bij de balie en museumwinkel of bij de afdeling educatie die zich onder meer bezighoudt met het ontwikkelen van educatiemateriaal en de begeleiding van scholen. Maar ook suppoosten en rondleiders die de bezoekers de verhalen achter de bijzondere vondsten vertellen kan Huis van Hilde gebruiken. Vanaf welke positie ze ook een bijdrage leveren, de vrijwilligers hebben eigenlijk allemaal één doel: er met elkaar voor zorgen dat de bezoekers met een glimlach naar huis gaan.

Informatiemiddag

Ook als je maar een aantal uur per maand beschikbaar hebt, ben je welkom als vrijwilliger bij Huis van Hilde. Wil je ontdekken of vrijwilligerswerk bij Huis van Hilde iets voor jou is? Op zondag 21 augustus is er van 14.00 tot 16.00 uur een vrijblijvende informatiemiddag. Stuur een bericht naar coordinatie@huisvanhilde.nl voor aanmelding of nadere inlichtingen. (Foto: Huis van Hilde)