Hoffelijk

Het behalen van een Wft-diploma

PARTNERBIJDRAGE

De Wft module certificaat Basis geeft je financiële hulp. Wat houdt de Wft Basis precies in? Door de Wet op het financieel toezicht (Wft) wordt de financiële bijstand door de Rijksoverheid geborgd, zodat de kwaliteit van de financiële bijstand hoog is. Hierop wordt toezicht gehouden door DNB en de AFM. Om financiële bijstand te mogen verlenen, moet je een Wft-basiscertificaat behalen. Dit is een certificaat dat je kunt behalen na het afleggen van een examen. Meer informatie over wat je kunt met een Wft-diploma lees je hieronder.

Wat je moet weten over het Wft-diploma

Voor verzekeringsprofessionals is er een cursus Wft zorg of Wft hypotheek. Op de website van Hoffelijk kun je alles vinden over Wft-cursussen. Ook vind je op deze site info over het actueel houden van je vakkennis en hoe je dat kunt doen. De lessen bij Hoffelijk zijn van hoge kwaliteit en eenvoudig. Omdat het materiaal online beschikbaar is, kun je digitaal studeren. Naast cursussen kun je bij Hoffelijk ook examens afleggen. Het filmen staat bij hen voorop. Je kunt via hun service op elk gewenst moment examens maken. Er zijn veel examenlocaties, dus er is er een bij jou in de buurt. Je mag zonder aarzelen contact opnemen met een van hun medewerkers als je vragen hebt. Je kunt de juiste optie kiezen na het lezen van hun informatie op hun site.

Extra tips

Je kunt na afloop van de cursus een aanvullende certificeringstraining krijgen. De les wordt gegeven in een kleine groep met veel interactie. Je kunt het beschouwen als een back-up. In de digitale klas kun je vragen stellen aan je collega’s en kennis delen. Je leert het meest door samen te werken. De cursus is bedoeld om je te helpen het Wft-examen met voldoende vertrouwen te halen. Waarschijnlijk ontvang je het Wft-certificaat in één keer. De docent legt de nadruk op de vaardigheden en competenties waarmee je de theorie moet gebruiken.

Verschillende testcentra in heel Nederland werken samen met Hoffelijk. Je kunt een wft-examen afleggen op een van de meer dan 550 locaties. Je kunt de test afleggen op een locatie bij je in de buurt. Nadat het duo je test heeft beoordeeld, ontvang je binnen 48 uur je resultaat. Het hebben van deze kwalificatie zal waardevol blijken voor de rest van je carrière. Lees meer over Hoffelijk en hoe ze je kunnen helpen.