Gezellige Creamarkt in de Boogaert

Castricum – Zaterdag vond de jaarlijkse Creamarkt plaats in De Boogaert. Deze bestond uit een workshop, een rommelmarkt, kramen waar van alles te koop was en een kledingoutlet. De opbrengst is bestemd om de bewoners een gezellige avond of een leuk uitje te bezorgen. Ook dit jaar was er weer veel belangstelling.

Door Henk de Reus

Activiteitenbegeleidster Sabine Charles vertelt dat vele vrijwilligers en bewoners zich voor deze dag inzetten. ,,Ze bakken bijvoorbeeld taarten en maken jam en honing. Deze worden hier vandaag verkocht. Verder hebben we dit keer iemand die handmassage geeft en er bevindt zich in een apart vertrek een rommelmarkt. Wat niet verkocht wordt gaat na afloop naar Muttathara. We zijn ook dit jaar erg blij met de lokale ondernemers die ons wilden sponsoren. Ze laten hiermee blijken dat ze onze bewoners een warm hart toedragen.’’

Ivy (4) weet de kwast uitstekend te hanteren en schildert de mooiste kaboutertjes. (Foto: Henk de Reus)

Een rondje langs de markt levert een gezellig schouwspel. De live accordeonmuziek maakt het nog sfeervoller.. Bij de ingang staat een ijscokar. Voor liefhebbers zijn er poffertjes en bij de kramen is van alles te koop, van plantjes tot kleding, kaarten en breiwerken. Voor degenen die een gokje willen wagen is er een loterij. Aan een van de tafels wordt een workshop ‘kabouter schilderen op boomstammetjes’ gegeven. In Ivy (4) schuilt een jonge Rembrandt. Zij weet de kwast uitstekend te hanteren en schildert de mooiste kaboutertjes. De opbrengst van deze dag bedraagt € 15.000–, net een tikkeltje minder dan vorig jaar.