Expositie: de schatkamer van Dijk en Duin

Bakkum – Tot en met 3 april toont restaurant De Oude Keuken een serie kunstwerken die jarenlang verborgen is geweest. Diep weggestopt op een zolder van Dijk en Duin, de ‘schatkamer’. Het werd tijd om het werk tevoorschijn te halen en een selectie met onder meer schilderijen, etsen en foto’s is nu te zien.

Veel Castricummers zullen niet weten dat deze verborgen plek bestaat, maar na een speurtocht langs spanten, spinnenwebben, steile trappen en de klokkentoren van Dijk en Duin, kom je terecht op een enorme zolder boven één van de gebouwen. Helemaal achterin staan onder meer schilderijen, etsen en zeefdrukken weggestopt. De schilderijen en het grafiek van verschillende bekende kunstenaars, zoals kleurig werk in Cobrastijl, minimalistisch werk van de Bergense kunstenaar Nico van Stralen en verschillende sfeervolle etsen.

Speciaal zijn verder de foto’s van Toon Roest. Hij was een internationaal bekend fotograaf, van wie een selectie ook in de collectie van Art Unlimited in Amsterdam is opgenomen. Daarnaast verzorgde hij illustraties voor de Volkskrant. Op de exposite zie je onder meer een serie foto’s van bijzondere fietszadels, die de fotograaf in Amsterdam vastlegde. Het is een onderwerp dat je normaal misschien niet opvalt, maar waar Roest juist wel zijn camera op richtte. De zadels, omwikkeld met plastic zakken of kleurige doeken tegen de regen, blijken een bijzonder onderwerp te zijn.

De expositie is dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur te bekijken in restaurant De Oude Keuken aan de Oude Parklaan 117 in Bakkum. Kijk op www.deoudekeuken.net voor uitgebreide informatie. (Foto: aangeleverd)