Een koor is meer dan alleen zingen

Castricum – Zingen in een koor is een activiteit waar je blij van wordt. Het geeft de meeste mensen positieve energie. Met name in de herfst en winter, wanneer het al vroeg donker is en kouder wordt, heeft men niet altijd zin om eruit te gaan. Maar als je dat toch doet en een avond gaat zingen, krijg je daar geen spijt van. Dat is de ervaring bij Vocal Tour.

Vocal Tour is een driestemmig koor in Castricum waar al een aantal jaar met veel plezier gezongen wordt. Het is één van de weinige koren in de regio met een breed repertoire. De koorleden zingen van lichte muziek tot licht klassiek, maar ook volksliedjes en wereldmuziek. Het streven is om regelmatig mee te doen aan activiteiten en festivals in de regio. Om het jaar wordt een concert gegeven dat in het teken staat van een bepaald thema.

Sociale functie

Naast zingen vervult het koor ook een sociale functie. Eens in de maand gaan de koorleden, die daar zin in hebben, na afloop van de repetitie nog gezellig met elkaar wat drinken en bijkletsen. Ook organiseert de uitjescommissie elk jaar een activiteit. Daarnaast probeert men jaarlijks de zangtalenten te verbeteren en het plezier te verhogen door middel van een workshop. Deelname aan deze activiteiten is niet verplicht.

Ook bij Vocal Tour is tijdens de coronaperiode het aantal leden teruggelopen. Mensen zijn hun tijd anders gaan invullen in de periode dat er niet gezongen kon worden en daardoor is ruimte ontstaan voor nieuwe leden. Om leden te werven is een aantal activiteiten bedacht. Eén van die activiteiten is om elke eerste woensdag van de maand een open avond te houden.

Iedereen die nieuwsgierig is en een keer mee wil zingen, is dan van harte welkom. Er wordt gerepeteerd in de Montessorischool aan de Sokkerwei 4. De eerst komende woensdag is 7 december. Het koor hoopt dan veel nieuwsgierigen te mogen begroeten. Kijk op www.vocaltour.nl voor meer informatie. (Afbeelding: Pixabay)