Doelpuntrijke wedstrijd Limmen – Con Zelo

Limmen – Zonder de langdurig geblesseerde Bram Bongers en keeper Jesse Glorie, die uit voorzorg nog aan de lijn stond, ging Limmen gelijk fel van start tegen degradatiekandidaat Con Zelo. Op doel de van zaterdag 2 opgetrommelde Coen Fluri.

Door Willem Koot, voetbalvereniging Limmen

Limmen zette aanval na aanval op het eerste half uur, maar hanteerde te veel de lange bal. Uit een hoekschop was het dan toch raak. Wie anders dan Stan Donker kreeg de tweede bal goed onder controle en schoot hard en droog in het kruis. Nog geen vijf minuten later kreeg hij zijn tweede kans. Op de rand van het strafschopgebied haalde hij uit en buiten bereik van de keeper belandde de bal in doel. Daarmee kwam Limmen op een comfortabele voorsprong. Toch kwamen er mogelijkheden voor de bezoekers omdat Limmen veelvuldig balverlies leed. Keeper Fluri moest meerdere keren handelend op treden, hetgeen hem ook een gele kaart op leverde. Rust derhalve 2-0.

Tweede helft

Daarna toch weer Limmen wat de klok sloeg. Wederom een corner, die via wat klutsen vanaf de paal bij Stan terecht kwam. Koud kunstje. Twee minuten later mocht Stan de vierde treffer intikken. Toch werd de 4-1 binnengetikt door Houtenbos. Het centrale duo van Limmen had duidelijk hun dag niet. Joeri Admiraal werd gewisseld voor Sem Winter en na vier doelpunten mocht Stan Donker ook douchen en kwam Boris de Boer binnen de lijnen. Wederom door eigen toedoen werd het zelfs nog 4-2. Gemakzucht werd Limmen bijna fataal. Jacco de Jong mocht tien minuten voor tijd de onzekerheid van Limmen wegnemen. Alleen voor de keeper bracht hij de stand op 5-2. Boris de Boer brak goed door op rechts, trok de bal mooi terug op de inlopende Mees Duinmeijer die 6-2 op het scorebord liet zetten. Zo kwam er dan toch een acceptabele uitslag op het scorebord. Over twee weken uit tegen Alcmaria. Wij zijn er weer!

Invalkeeper Koen Fluri evalueert. (Foto: Willem Koot)