Caroline van de Pol ziet af van burgemeesterschap Castricum

Castricum – Caroline van de Pol wordt toch niet de nieuwe burgemeester van Castricum. Via de commissaris van de koning heeft ze in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat ze om gezondheidsredenen afziet van haar benoeming,

Over haar voordracht op 14 december jl. ontstond ophef, omdat ze op dat moment als burgemeester van Terschelling onderdeel was van een bestuurlijke crisis en tijdens een raadsvergadering over dit thema haar voordracht in Castricum bekend moest maken. Een ongebruikelijke situatie, die ze kort erna in gesprek met deze krant toelichtte. Het was de bedoeling geweest om Van de Pol eind maart te installeren als nieuwe burgemeester van Castricum, maar dat gaat niet gebeuren.

Ze laat weten: ,,Tot mijn grote verdriet zal ik niet uw burgemeester worden. Mijn persoonlijke situatie, mijn gezondheid, stelt mij niet in staat om de 100% te kunnen geven die het burgemeesterschap nodig heeft. En u verdient een burgemeester die er vanaf dag één staat. Dat u mij heeft voorgedragen om uw nieuwe burgemeester te worden vind ik ongekend eervol en mijn liefde voor Castricum en de regio zijn niet minder dan toen ik mijn sollicitatiebrief schreef. Maar motivatie alleen is niet genoeg en daarom heb ik, met pijn in het hart, de minister verzocht de voordracht niet over te nemen. En nogmaals, ik voel me zeer verdrietig, maar als ik moet kiezen voor wat het beste is voor Castricum, dan is het dit.’’

De gemeenteraad heeft kennis genomen van de brief en gaat op korte termijn in gesprek met de commissaris van de koning over het verdere verloop van de burgemeestersprocedure. (Foto: aangeleverd)