Amerikaanse violiste in theater Koningsduyn

Castricum – Op 18 december om 14.30 uur vindt het tweede concert van de nieuwe serie ‘Experience Klassiek’ plaats in theater Koningsduyn. Dit keer is het een concert met piano en viool. De Amerikaanse violiste Karen Su komt hiervoor naar Castricum. Pianist en organisator van de serie, Ruben Plazier speelt samen met Karen Su werken van Schumann, Beethoven en Poulenc.

Karen Su is een van de toptalenten in de wereld van opkomende violisten. Ze soleerde met orkesten over de hele wereld in Mexico, de VS, China en door heel Europa. Daarnaast won ze prijzen op ‘swerelds grootste competities zoals de Wieniawski Competitie in Poznan, Polen. Op dit moment is ze ‘artist in residence’ in de Koningin Elisabeth Kapel in België.

Naast de muziek is er in deze serie altijd een verrassingselement aanwezig gecombineerd met verhalen over de muziek. Op deze manier kunt u de muziek nog beter beleven! Voorafgaand aan het concert is er om 13.45 uur dit keer ook een vrij toegankelijke masterclass van een lokaal Castricums jong talent. Martin Hvarkov is 18 jaar en leerling van Titia Mijnen bij Toonbeeld in Castricum. Hij zal de beroemde prelude in Cis van Sergei Rachmaninoff voor Ruben Plazier spelen. Kaarten voor het concert zijn via www.experienceklassiek.nl verkrijgbaar. (Foto: aangeleverd)