Al bijna negentig jaar op het ijs met VKIJ

Castricum – Bij de Vereniging Kennemer IJsbaan (VKIJ) start op zaterdag 8 oktober het nieuwe schaatsseizoen! Het is echter geen ‘gewoon’ seizoen voor de vereniging die zich aan de Zeeweg bevindt. De vereniging hoopt namelijk in februari 2023 het 90-jarig bestaan te vieren.

Vanaf zaterdag 8 oktober zal VKIJ weer meerdere keren in verschillende groepen in de week op de gladde ijsvloer van sportcomplex De Meent in Alkmaar te vinden zijn. De jeugdige schaatsers van 6 tot en met ongeveer 12 jaar kunnen spelenderwijs in verschillende groepen het schaatsen onder de knie krijgen. Naast de jeugd heeft de verenging ook groepen wedstrijdschaatsers en recreanten. De groep wedstrijdschaatsers bestaat uit schaatsers die hun conditie en de techniek in de zomer hebben bijgehouden en zo mogelijk verbeterd met conditie- en inline-skatetrainingen. Ze zijn nu klaar om hun seizoen op het ijs te starten. Naast de trainingen zijn er ook clubwedstijden en kan VKIJ zelfs meedoen bij marathonwedstrijden in eigen categorieën.

De recreanten beginnen na hun zomerperiode ook weer op het ijs en vele hebben een doel om hun conditie en schaatstechniek te verbeteren voor toekomstig natuurijs en/ of mogelijk de Elfstedentocht. In de bijna negentig jaar dat de club bestaat zijn er tal van schaatstoppers uit Castricum doorgebroken tot de schaatstop! Huidige langebaan en marathonschaatser Paulien Verhaar, marathonschaatser Roos Tabak en oud-marathonschaatser Arjan Becker hebben bij de VKIJ hun slagen gemaakt. In elke discipline is er nog ruimte om aan te sluiten. Kijk op www.vkij.nl voor meer informatie. (Foto: VKIJ Castricum)