Zwemselectie Aquafit goed van start in 2020

Castricum – De selectie zwemmers van Aquafit hebben de afgelopen twee weekenden goed gepresteerd tijdens de eerste wedstrijden in 2020. Op zondag 11 januari werd in Grootebroek de derde ronde van de Nationale Zwem Competitie gezwommen en kwamen er vijftien zwemmers aan de start. Met 31 nieuwe persoonlijke records, zes gouden, negen zilveren en drie bronzen medailles kijkt Aquafit terug op een zeer geslaagde wedstrijd.

Op zondag 19 januari werd in Den Helder de derde voorronde voor de regionale kampioenschappen voor minioren en junioren gezwommen. Aquafit verscheen met drie zwemmers aan de start die een flink programma voor hun kiezen kregen. Hielke Haasbroek, Harold Hollmann en Alex Kuijper, allen 11 jaar, verbeterden hun persoonlijke records op alle gezwommen afstanden. Ze zwommen voor de eerste keer de 100 meter vlinderslag en daarnaast werd de 400 meter borstcrawl, 100 meter wisselslag en 50 meter borstcrawl benen gezwommen. Alex eindigde als derde, Hielke als vijfde en Harold werd negende van de regio in hun leeftijdscategorie.

Op zondag 26 januari zwemt de zwemselectie van Aquafit in zwembad de Witte Brug voor de Boeier Cup. De wedstrijd start om 16.30 uur.

(Foto:  Alex Kuijper, Harold Hollmann en Hielke Haasbroek – aangeleverd)